Európai uniós ismereteikről adtak számot a diákok a Békés Megyei Könyvtárban

2018. november 23. 13:55 | behir

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartói Irodája „4 for Europe” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak. A Dél-alföldi regionális döntőt tíz csapat, azaz negyven diák részvételével, november 22-én tartották a Békés Megyei Könyvtárban.

 

 

A vetélkedőre országos szinten 211 négy fős csapat regisztrált. Az első on-line fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jut be a regionális döntőkbe, ahonnan a 7 regionális forduló győztese, valamint a második helyen végzett csapat kap meghívást az országos döntőre.

A regionális döntő 5 feladatból állt, amelyek közül kettő tárgyi tudást mért, három pedig a emellett kreativitást is igényelt. A diákok a Békés Megyei Könyvtárban is bebizonyították, hogy nemcsak nagyon felkészültek az uniós témákból, de hihetetlenül ötletesek és talpraesettek is.   

 

  

A nyertes a "4 Stars Union" csapata lett, akik a Kecskeméti Református Gimnáziumból érkezek. Ők 2019. márciusában Ausztriába utazhatnak egy négynapos tanulmányi kirándulásra. A második helyen a "Szeged" nevű csapat végzett. Ők az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai, akik budapesti osztálykirándulást nyertek. 

 

További programok »

FEL