Európai hírű festőre emlékeztek a múzeumban

A békéscsabai születésű Perlrott Csaba Vilmos a magyar avantgárd stílus egyik megteremtője és jeles képviselője volt.

Európai hírű festőre emlékeztek a Munkácsy Mihály Múzeumban. A békéscsabai születésű Perlrott Csaba Vilmos a magyar avantgárd stílus egyik megteremtője és jeles képviselője volt.

Perlrott Csaba Vilmos 1880 februárjában született Békéscsabán. A Nagybányai festőiskola növendéke volt, majd Budapesten illetve Párizsban folytatta tanulmányait, ahol különböző művészeti irányzatokkal ismerkedett meg. Többek között erről is szó volt az alkotó munkásságát bemutató előadásokon.

A Munkácsy Mihály Múzeumban megnyílt kiállításon összesen 19 kép, 10 festmény és 9 grafika látható. A művészettörténész szerint a tárlat hűen mutatja be Perlrott Csaba Vilmos gazdag és változatos életművét. Gyarmati Gabriella, hozzátette a múzeum anyaga alkalmas arra, hogy bepillantást engedjen a festő a gazdag és változatos életművébe.

Az önkormányzat Perlrott Csaba tiszteletére emléktáblát állított ki a Szabadság tér 22 szám alatt.

– Békéscsaba feladata azt gondolom, hogy minden olyan személy, vagy közösség iránt kifejezze tiszteletét, akik saját területükön alkottak és hírnevet hoztak a városnak. Perlrott Csaba Európa szerte ismert festővé vált, így méltán lehet büszke rá a város – fűzte hozzá Szarvas Péter polgármester.

A csabai festő életművét bemutató tárlat június 19-ig látható a Munkácsy Mihály Múzeumban.

 

Megosztás:

Címke: