Eső volt, a szabadtéri programok elmaradtak a hétvégén

2016. július 18. 12:18 | Balázs Anett

Egyhavi csapadék zúdult az országra hétvégén. Békés megyében több helyen elmosta az eső a szabadtéri programokat. Gyopárosfürdőn, az idei Virsli-Sör Fesztiválra több tízezer embert vártak a szervezők. A háromnapos rendezvény zárónapján még mindenki bízott a jó időben, de végül a vasárnapi programokat is le kellett mondani.
Esőben pakolták a padokat Gyopárosfürdőn a Sör-Virsli Fesztivál helyszínén. A programot elmosta az eső, szinte sártengerré változott az élményfürdő melletti tér.
Egy rakodó autó is csak segítséggel tudta elhagyni a teljesen felázott talajt. Közel 60 kitelepülő árus már két hete készült erre a hétvégére. Több tucat hordó sört rendeltek, ám ezeket a készleteket most nem tudták értékesíteni.

– Italt megrendeltük, elég nagy mennyiségű sört, mellé üdítőt. Külsős kollégákat kellett alkalmazni ahhoz, hogy ezt a rendezvényt le tudjuk bonyolítani, sajnos ezt most nagyon elmosta az eső – mondta el az egyik árus.

A 3 napra tervezett élő nagykoncerteket és minden kapcsolódó programot le kellett mondani. Futaki Máté a haverokkal érkezett, most először vett volna részt a fesztiválon:
nagyon csalódottak voltunk, hogy elmaradtak a programok, reménykedtünk benne, hogy legalább a mai nap az meg lesz tartva, mert hogy az előző kettő az elmaradt.


A szervezők vasárnap reggel még bíztak abban, hogy a délután 15 órától kezdődő programokat meg tudják tartani, de a sok csapadék feláztatta a talajt, amelyre vasárnap további eső hullott, így végleg lefújták az utolsó napot is. A kár több millió forint, hiszen a zenekarokat és az egyéb költségeket ki kellett fizetni.


– Látszik, hogy az éjjel lehulló markáns csapadék mit tett a rendezvénytérrel, úgyhogy kénytelenek voltunk ismételten összehívni az úgynevezett operatív törzset, és meghozni azt a döntést, hogy a vasárnapi napot is le kell, hogy fújjuk, így a nagykoncertek és minden kísérőprogram sajnos elmaradt – tájékoztatott Kiss László rendezvényszervező.


Az előre megvásárolt jegyeket a szervezők az orosházi Tourinform irodában visszavásárolják. Azt tervezik, hogy a programot szeptemberben megtartják.

A megyében a hétvégén számos esemény – színházi előadás, sportprogramok és egy családi nap is – meghiúsult az időjárás miatt.

További programok »

FEL