Érmekért utaznak szarajevói VB-re a magyar kick-boxosok

2019. október 21. 14:14 | Papp Ádám Sándor

Tizenkét felnőtt és hat veterán versenyző képviseli Magyarországot a szarajevói kick-box világbajnokságon, október 22 és 26 között. A boszniai fővárosban az immár NOB által is elismert WAKO kick-box világszervezet hét szakága közül a light-contact, a low-kick és a K1 szabályrendszerekben küzdenek meg egymással a földkerekség legjobbjai.

A magyar válogatott a 2017-es, összevont budapesti vb óta generációváltáson esett át, ennek ellenére az a cél, hogy az újoncokkal kiegészülve megőrizzék hazánk helyét a sportág elitjében – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A szarajevói verseny különlegességét a magyarok számára valójában a két évvel ezelőtti, hazai rendezésű világbajnokság adja, hiszen a nagy sikerű budapesti vb-t követően számos klasszisunk befejezte pályafutását. Ezáltal a mostani válogatottban sok olyan fiatal van, aki első vb-jén vesz részt, nekik kellene bizonyítaniuk.

Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke elmondta: jól sikerült a felkészülés. Bár Jóni Máté térdsérülés miatt lemondani kényszerült a boszniai utat, Vida Balázs pedig az indulás előtt belázasodott, így is sokan vannak a csapatban, akiknek reális esélyük van az éremszerzésre.

– Szeretnénk megőrizni azt az előkelő helyünket a nemzetközi mezőnyben, amelyet az elmúlt években kiharcoltunk. Ehhez elsősorban a régebb óta eredményes versenyzőinkre – a tatamisoknál a két Busa nővérre, Gabira és Andira, valamint Zsarkó Péterre, illetve a ringeseknél Habash Antoine-ra és Zsiga Melindára – számítunk. A válogatottba beépült fiataljaink jól képzettek, éhesek a sikerre és nagyon elszántak, úgyhogy én nagyon bízom bennük is. Habash Antoine-tól azt várom, hogy megvédje K1-es világbajnoki címét. Ha sikerülne, az különleges teljesítmény lenne, hiszen a budapesti vb-t megelőzően 2015-ben Belgrádban is aranyérmes tudott lenni. A light-contactosok közül a regnáló világbajnokot, Busa Gabit kell kiemelni, aki a budapesti vb-címe után most újrázhat. Mellette testvére, Andi is az egyik ászunk, aki tavaly eszméletlenül érett bunyóval nyert Európa-bajnoki címet – nyilatkozta a sportvezető.

A sportág másik négy szakágának – pointfighting, kick-light, full-contact és zenés formagyakorlat – vb-jét november végén rendezik a törökországi Antalyában.

 

Light-contact, low-kick és K1 kick-box világbajnokság, a magyar indulók:

 

Felnőttek:

Light-contact:

Férfiak:

63 kg: Maruscsák László

74 kg: Zsarkó Péter Dániel

79 kg: Szmolek Emanuel

84 kg: Szabó-Tóth Dávid

94 kg: Vígváry Viktor

Nők:

50 kg: Busa Gabriella

60 kg: Busa Andrea

70 kg: Romero Alicia

 

Low-kick:

Férfiak:

+91 kg: Berki Károly

Nők:

52 kg: Zsiga Melinda

70 kg: Boros Petra

 

K1:

Férfiak:

63.5 kg: Habash Antoine

 

Veteránok:

Light-contact:

Férfiak:

63 kg: Hammer Lajos

74 kg: Csejtey Gábor

84 kg: Szabó-Tóth Zoltán

94 kg: Dancsó Zoltán

+94 kg: Döme Balázs

Nők:

65 kg: Szuknai Zsuzsanna

 

Forrás: Magyar Kick-box Szakszövetség

További programok »

FEL