Érdemben nőtt a verseny a lakásbiztosítók között

2024. február 20. 06:25 | behir.hu

2024 márciusában a kormány egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében, amelyről a biztosítók 2024. február 15-ig tájékoztatták ügyfeleiket.

A piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén, így a családok jelentős kedvezményeket érhetnek el, ezzel is hozzájárulva a vagyoni biztonság megerősítéséhez - hívta fel a figyelmet hétfőiközleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A kormány a családok védelme és a biztosításpiaci verseny fokozása érdekében tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára arról döntött, hogy 2024 márciusától kezdődően egy extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hoz létre a biztosítások megújítása érdekében. Így a már meglévő biztosítás évfordulójától függetlenül márciusban is lehetőség nyílik a lakásbiztosítások felmondására és újrakötésére.

A kormány kötelezte a biztosítótársaságokat, hogy a rendkívüli időszakról február 15-ig tájékoztassák ügyfeleiket, amelynek következtében több mint 4 millió biztosítási szerződéssel rendelkező lakástulajdonos értesülhetett arról, hogy márciusban ingyenesen lehetősége nyílik meglévő biztosítási szerződését kedvezőbbre cserélni.

A piaci folyamatok alapján megállapítható, hogy a kormány döntése már februárban éreztette kedvező hatását, hiszen a március elején induló lakásbiztosítási kampány előtt intenzív verseny indult el az ügyfelek érdekében. Ennek eredményeképpen a piaci szereplők már jelenleg is jelentős kedvezményekkel kínálják lakásbiztosítási termékeiket, akár a kibővített szolgáltatásokon, akár az olcsóbb díjakon keresztül.

A Nemzetgazdasági Minisztérium várakozása szerint a kampány során újrakötött szerződések által a lakásbiztosítási szolgáltatások egyszerre bővülhetnek és válhatnak korszerűbbé, így ár-érték arányuk is lényeges mértékben javulhat. Mindez tovább erősítheti az ügyfelek, a családok pénzügyi tudatosságát és legfontosabb vagyontárgyuk, lakóingatlanuk védelmét.

A kormány üdvözli a piaci szereplők februári, proaktív fellépését mind a termékek fejlesztése, mind azok egyre kedvezőbbé váló díjazása okán. A minisztérium továbbra is arra buzdítja a családokat, hogy lakásbiztosítási szerződéseiket vizsgálják felül és éljenek a márciusi extra lehetőséggel, amelyen keresztül még eredményesebben védhetik meg otthonaikat a nem várt kockázatokkal szemben.

Forrás: MTI

 

További programok »

Itthon

FEL