Erdei Zsolt: Szívvel-lélekkel és szenvedéllyel kell dolgozni

A versenyzőként profi és amatőr világbajnok, olimpiai bronzérmes Erdei Zsoltot közel egy éve választották meg a szakszövetség elnökének, aki folyamatosan járja az országot, hogy felmérje, miben kell előrelépnie az egyesületeknek. Csütörtökön a Surman Box Club meghívására Békéscsabára érkezett.

A fiatalok egy átlagos hétköznaphoz hasonlóan érkeztek a belvárosi bevásárlóközpont harmadik emeletén kialakított edzőterembe. Csütörtökön azonban nem mindennapi vendég látogatott el a békési megyeszékhelyre. Erdei Zsolt, azaz „Madár”, hogy az országban mindenki ismeri ezúttal a szövetség képviseletében nézte meg, hogy milyen munka zajlik a csabai egyesületnél.,

– Az egyik első kérdésem az volt, hogy miben tudnék segíteni. Zoli (Surman Zoltán, a klub elnöke – a szerk.) azonban nem azt mondta, hogy pénzzel, pedig nincsenek könnyű helyzetben az ilyen kisebb vidéki klubok, amelyek messze vannak a fővárostól. Úgy gondolom, ha nem is feltétlenül anyagiakban, akkor felszereléssel mindenképp tudunk segíteni, erre pedig megvan a keret a szövetségben. Azért is jöttem el, hogy lássam azt, hogy milyen körülmények között dolgoznak a srácok és azt gondolom, hogy itt minden adott a jó eredményekhez – fogalmazott a szövetség elnöke.

Hozzátette: a sportág jelen helyzetében a szakma a legfontosabb, az, hogy ne egymás ellen dolgozzanak, hanem az, hogy együtt tegyenek a jó eredményekért, amelyek elmaradtak az elmúlt esztendőkben.

– Fontos, hogy mindenki szívvel-lélekkel, szenvedéllyel álljon a sportághoz, mint ahogy ezt itt Békéscsabán Surman Zoliék teszik, és akkor lehet fejlődni – szögezte le Erdei Zsolt.

A klub 2005-ben alakult és folyamatosan bővülő létszámmal azon dolgozik, hogy a térség ökölvívása újra régi fényében ragyogjon.

– Ahhoz, hogy helyére tegyük a sportágat, a békéscsabai és a Békés megyei ökölvívást, elszántságra, valamint elhivatottságra van szükség. Erdei Zsolt vezetésével pedig csak felfelé törhet a vidék ökölvívása is és visszanyerheti a 80-as, 90-es években tapasztalt erejét, népszerűségét. Mi is azon dolgozunk napról napra, hogy a vidéki klubok között folyamatosan előrébb lépjünk – hangsúlyozta Surman Zoltán, a klub vezetőedzője, elnöke.

A Surman Box Club tehetségei a közeljövőben több gálán is megmutatják magukat a nagyközönségnek. Elsőként március 16-án, Gyulán, A Küzdelem Napja elnevezésű rendezvényen két összecsapáson lépnek szorítóba, míg egy héttel később „hazai pályán”, a békéscsabai teremben egy nyolc-tíz összecsapásra tervezett gálán tesztelhetik tudásukat a fiatal ökölvívók.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,