Az Erasmus+ programot ismerhették meg a diákok a GFE Gazdasági Karán

2023. október 10. 14:10 | Fajó Attila

Tájékoztató napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán az Erasmus+ programról, kedden délelőtt. Az eseményen a témában érintett előadók és diákok ismertették a program részleteit az egyetemi diáksággal.

Dr. Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem dékánja köszöntőjében kiemelte, az ő iskolás éveiben még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy magyar diák huzamosabb ideig folytasson külföldön tanulmányokat. Később ez nagyban változott, köszönhetően az éppen most tárgyalt Erasmus+ és Erasmus programoknak, melyek megnyitották a külföldi oktatási intézmények felé vezető utat a magyarországi tanulók számára is. Mint mondta, a felsőoktatás nemzetköziesítése fontos cél a hazai felső oktatásban, így a békéscsabai egyetemen is. 

Csefkó Mónika, a Gál Ferenc Egyetem intézményi Erasmus koordinátora arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a 23-as projekt néven ismert pályázat keretében beindult az Erasmus+ program egy újbb fejezete Békéscsabán is, rengeteg színes és ígéretes lehetőséget tartogatva a leendő jelentkezőknek. Arra bátorította a hallgatókat, hogy ha nem is érzik biztosnak magukat nyelvtudásukban, akkor is ajánlott részt venniük a programban, hiszen a külföldi tartózkodás során biztos fejlődés áll rendelkezésükre a nyelvtudás fejlesztéséhez.

A tájékoztató nap során egyéb figyelemfelkeltő előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. 

Galéria

További programok »

FEL