Ennyit költenek a fiatalok ajándékra

2017. december 19. 15:16 | behir

A fiatalok átlagosan 27 ezer forintot költenek karácsonyi ajándékokra, ez 2014-hez képest 35 százalékkal magasabb összeget jelent. A fiatalok több mint fele egyébként idén is ugyanakkora összeget szán az ajándékokra, mint tavaly.

A 19–29 éves fiatalok ebben az évben 27 ezer forintot költenek átlagosan karácsonyi ajándékokra, ami az előző évhez képest 12,5 százalékos növekedést jelent, a 2014-es 20 ezer forinthoz viszonyítva pedig 35 százalékos emelkedésnek felel meg – derül ki a K&H ifjúsági indexéből, amely a 19–29 éves korosztály karácsonyi ajándékvásárlási szokásait vizsgálta.

A fiatalok 71 százaléka 10–49 ezer forintból oldja meg a vásárlást. Ugyanakkor hét százalék azoknak az aránya, akik kevesebb, mint ötezer forintból tudnak ajándékokat venni, két százalékuk pedig azt mondta, hogy ilyenkor százezer forint feletti összeget is elköltenek. A fiatalok több mint fele egyébként idén is ugyanakkora összeget szán az ajándékokra, mint tavaly, 24 százalékuk többet, 22 százalékuk pedig kevesebbet tervez költeni, mint az előző évben.

A legtöbben (a fiatalok negyede) nyolc-tíz embernek vásárol ennyi pénzből, 22-22 százalék pedig négy-öt és hat-hét embert lep meg a karácsonyi időszakban. Mindössze 8 százalék azok aránya, akik teljesen kimaradnak az ünnepi ajándékozásból, 92 százalék valamilyen meglepetéssel készül szeretteinek.

 

Hunyor Erna Szofia

 

További programok »

FEL