Engedély nélkül vágták ki a fákat - tettenérték őket

2016. január 19. 10:25 | Mikóczy Erika

Engedély nélkül vágott ki akácfákat két férfi egy Telekgerendás külterületén lévő erdőből. Harmadik társuk bízta meg őket ezzel, aki azt állította: van engedélye a fakitermelésre. A mezőőrök tetten érték a társaságot.

Telekgerendás külterületén 2016. január 13-án 15 óra 15 perc körüli időben a mezőőrök figyeltek fel két férfira, akik egy erdős területről akácfákat vágtak ki. Egy harmadik férfi is ott volt velük, de ő, amikor meglátta a mezőőröket, beült az autójába és elhajtott. A 47 éves K. János és a 45 éves O. Attila azt mondták a mezőőröknek, hogy társuknak, aki elment a helyszínről, van engedélye a fák kivágására. Alkalmi munkaként vállalták el, hogy motoros fűrésszel kivágják és feldarabolják az akácokat, amelyeket K. Tibor szállít el. A mezőőrök bejelentésére érkező rendőrök mindhárom férfit előállították.

Mivel a 43 éves K. Tibornak nem volt engedélye a fakitermelésre, a Békéscsabai Rendőrkapitányság mindhárom újkígyósi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrök a gyanúsítottak szerszámait, láncfűrészét és a kivágott körülbelül 5 mázsa akácfát lefoglalták. 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL