Első helyezést értek el az Andrássys diákok egy országos pénzügyi vetélkedőn

2024. június 6. 13:48 | Fajó Attila

Az Andrássy Gyula Gimnázium 11. évfolyamos csapata a K&H Bank Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedőjén az országos 1. helyezést érte el. Több mint 1200 csapat indult a budapesti döntőbe a többfordulós verseny után a legjobb 8 csapat jutott tovább az országból.

– Egy nagyon összeszokott csapattal volt alkalmunk résztvenni a versenyen, akik már általános iskolás koruk óta ismerték ezt a vetélkedőt. A covid óta sajnos minden az online felületen zajlott a döntőn kívül. Vegyes korosztályú csapatok indultak. A legjobb 8 között talán azon kevesek közé tartoztunk, akik nem közgazdasági szakgimnáziumból jöttek, ezért is hatalmas dolog számunkra a sikeres szereplés, mitöbb az első hely megszerzése – mondta el Golovics Éva Andrea, az első helyezést megszerzett diákok osztályfőnöke és felkészítő tanára.

 

 

– Nagyon élveztem a versenyt, hasonlóan a tavalyi évhez, amikor szintén ott voltunk. Nagyon öröm, hogy elsők tudtunk lenni a megmérettetésen, Az iskolánk minden segítséget és támogatást megadott nekünk, egyáltalán nem voltunk hátrányban a többi indulóhoz képest – nyilatkozta hírportálunknak Kiss Kornél Gábor, 11. D osztályos tanuló, aki a jövőben közlekedési mérnök szakirányban kíván majd egyetemi tanulmányokat folytatni.

A győztes csapat tagjai Baksay Janka, Kiss Kornél Gábor, Zsurzsucz Dávid Zsolt, Nagy László és Nagy Levente Noel voltak. 

További programok »

FEL