Első, de nem utolsó családi nap Békésen

2016. augusztus 21. 07:24 | Fekete Kata

Hagyományteremtő szándékkal az első családi napját tartotta Békés-Dánfokon a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szombaton. A programon több százan vettek részt. Volt, akit a futball vonzott, mások a közös főzés vagy éppen a koncertek kedvéért érkeztek.

 

Hol pörkölt, hol leves rotyogott a bográcsokban augusztus 20-án Békés-Dánfokon. A főzőversenyre nyolc csapat nevezett be. Mindenki szerette volna, ha az ő főztjét választják a legkiválóbbnak, de a közös időtöltést még fontosabbnak tartották a családok és a baráti társaságok. A Békési Sárkányhajó nevű csapat tejfölös palócleves mellett döntött, hiszen, mint Szőllösi Ferenc mondta, mindenki pörköltet főz, ők szerettek volna mással kedveskedni a zsűrinek.

Volt, aki főzött is, futbalozott is. A futballpályán komolyan vették a baráti mérkőzéseket, senki nem akart lemaradni.  

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ által életre hívott családi napot most először rendezték meg, hagyományteremtő szándékkal.

Túri Andrea, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgató helyettese elmondta, jövőre is szeretnénk hasonló programot megvalósítani, hiszen nagyon nagy érdeklődés övezi a rendezvényt, amelyre több százan látogattak el. A közönség a családi napon számos szórakozási lehetőséget találhatott. Egyebek mellett kipróbálhatták a biatlont, a gyerekek lovagolhattak és koncertekre is sor került.

               

FEL