Elrettentő képekkel mutatta meg a rendőrség, miért nem érdemes száguldozni

2022. december 10. 10:45 | behir.hu

Orosházán és Szarvason közel 1000 középiskolás hallgatta meg a rendőrség balesetmegelőzési tanácsait.

A rendőrség tájékoztatása szerint Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az Orosházi és Szarvasi Rendőrkapitányság december 8-án „A lóerő nem kérdez, aláz és büntet” címmel tartott baleset-megelőzési témájú rendezvényt iskolásoknak. A program célja az volt, hogy a hiteles, valósághű beszámolók által a diákok átérezzék, felismerjék, hogy a közlekedés veszélyes üzem. Ha nem tartják be a szabályokat, annak súlyos, vagy akár végzetes következménye is lehet.

„A lóerő nem kérdez, aláz és büntet” című rendezvény orosházi helyszínén Kis Rozália r. százados, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Szarvason pedig Molnár Sándor r. alezredes, a Szarvasi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a rendezvényre érkezett tanulókat és kísérőiket. Mindketten hangsúlyozták, hogy a balesetmegelőzés közös érdek, hiszen valamilyen formában szinte mindenki közlekedik és mindenkit hazavárnak. A szabálytalankodók pedig nemcsak saját magukat, hanem a szabályosan közlekedőket is veszélyeztetik.

A köszöntők után Pintér József r. főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója tartott előadást, aki 18 évig volt balesethelyszínelő. A „BALESET” szó betűit alapul véve szemléltette a közlekedési balesetek legfőbb okait. Beszélt a biztonsági öv használatának fontosságáról, az alkoholfogyasztás veszélyéről, a felelőtlen viselkedés lehetséges következményeiről, az előzési szituációban, illetve a sebesség túllépése miatt bekövetkezett balesetekről, az elalvás és a menet közbeni telefonhasználat kockázatairól. A rendőrség reményei szerint a rendezvényen sikerült úgy bemutatni a fiataloknak a szabálytalan közlekedés veszélyeit, visszafordíthatatlan következményeit, hogy megfogadják az előadók tanácsait.

További programok »

Kék hírek

FEL