Előzetesben van a vésztői kábítószer-kereskedő

A Szeghalmi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves, többszörösen büntetett előéletű vésztői férfi előzetes letartóztatását, aki otthonában árulta a kábítószert.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2018. március 4. napján az esti órákban vésztői otthonában 2,2 gramm tömegű, kristály halmazállapotú, metamfetamin tartalmú kábítószert értékesített egy békési férfinak, aki az elmúlt 7-8 hónapban rendszeresen vásárolt a gyanúsítottól kábítószert saját fogyasztásra alkalmanként 10 000-12 000 Ft értékben. A békési férfival szembeni rendőri intézkedést követően, 2018. március 5. napján a hajnali órákban házkutatást tartottak a gyanúsított lakásában, ahol további 61 gramm tömegű, kristályos állagú, mefedron tartalmú kábítószert foglaltak le.

A gyanúsítottat 2016. márciusában már jogerősen elítélték új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt, illetőleg a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség múlt év januárjában emelt vádat ellene ugyanilyen bűncselekmény miatt.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy a még fel nem tárt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

 

Megosztás:

Címke: , , ,