Előzetesben a gyulai trafikrabló

2016. október 21. 08:11 | Mikóczy Erika

 

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntettének kísérlete és 3 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye miatt kezdeményezte annak a 26 éves büntetett előéletű gyulai férfinak az előzetes letartóztatását, aki hétfő este megpróbálta kirabolni az egyik gyulai trafikot.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított 2016. október 17-én 20 óra 50 perc körüli időben rablási szándékkal ment be a Gyula belvárosában működő egyik Nemzeti Dohányboltba. A gyanúsított az üzlettérben addig várt, amíg a dohánybolt férfi alkalmazottjával kettesben maradtak, majd megfenyegette, hogy ha nem adja át a kasszában lévő pénzt, akkor a kezében tartott 0,5 literes sörös doboz tartalmát, melyről azt állította, hogy benzin, rálocsolja, a másik kezében lévő öngyújtóval pedig meggyújtja. Az eladó megtagadta a bevétel átadását, majd megnyomta a pánikgombot, mire a gyanúsított  elmenekült az üzletből. A gyanúsított cselekményekor a dohánybolt kasszájában több, mint 120.000.-Ft volt.

Ezt követően nem sokkal a gyanúsított a dohánybolttól kb. 100 méterre, a Béke sugárúton két fiatalt szólított le és elkérte egyikük mobiltelefonját, Amikor a sértett visszakérte a telefont, a gyanúsított nem adta vissza, hanem zsebre tette, és közölte, ha vissza akarja kapni, „bunyózzon”, verekedjen meg vele. Ekkor a sértett kijelentette, hogy nem verekszik és hívja a rendőrséget, mire a gyanúsított a sértett telefonjával együtt futva elmenekült.

Ezen cselekményeken kívül további két kerékpár ellopása is a gyanúsított terhére róható: 2016. október 10-én a Patócsy Ferenc utcából, másnap pedig a Honvéd lakótelepről tulajdonított el 1-1- drótszamarat.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt a bűnismétléstől is tartani lehetett.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

 

FEL