Előtérben a gazdák – Megalakult a Kétegyházi Gazdakör

Megalakult a Kétegyházi Gazdakör a nagyközség polgármesteri hivatalának dísztermében, hétfőn. Az alakuló ülésen összegezték a tagok feladatait és a jövőbeni célokat.

 

 

Megtelt a Kétegyházi Polgármesteri Hivatal díszterme augusztus 6-án este. A nagyközség, illetve a térség gazdái ugyanis úgy döntöttek, hogy létrehozzák a Kétegyházi Gazdakört. A térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy egy helyben alakuló gazdakör sokat segíthet a település fejlődésében.

– Információátadással, közösségépítéssel, érdekvédelemmel és sok más tényezővel a gazdakörök jelentik a vidéki Magyarország jelenét és jövőjét – fogalmazott Herczeg Tamás.

Takács Árpád kormánymegbízott megnyitó beszédében megköszönte a zökkenőmentes együttműködést, amelyet a mindennapokban tapasztal a hivatal, a kamara és a szövetség között.

– Az együttműködés jövőbe mutató. Ez egy olyan cselekvési terven alapszik, amely azt mutatja, hogy egy adott évben milyen tevékenységet végzünk el. Városról városra, településről településre mutatjuk be azt, hogy milyen lehetőségei vannak a gazdáknak, milyen pályázati lehetőség vannak, hogyan lehet ezeket lehívni, hogyan lehet élni velük annak érdekében, hogy a vidék megtartóképességét növeljük – fejtette ki a kormánymegbízott.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke hangsúlyozta: folyamatos változás zajlik a világban, melynek egyik oka a túlnépesedés, emiatt pedig még nagyobb figyelem irányul az agráriumra.

– Ezt a küzdelmet csak összefogással és közösen tudjuk megvívni, előre haladni. Emiatt az agrárközéletnek, az érdekérvényesítésnek, a szervezetnek, a kamaráknak egyre meghatározóbb szerepe van – jelentette ki Kulcsár László.

Az alakuló ülésen megjelent a MAGOSZ elnöke, Jakab István is, aki a szervezet felépítéséről és múltjáról beszélt köszöntőjében. A jelenlévő tagok végül tartózkodás és ellenvetés nélkül a gazdakör alapító tagját, Rákóczi Attilát választották meg a kör elnökének. A közös megállapodást az újdonsült vezető és Jakab István írta alá.

Megosztás:

Címke: , , ,