Előnyben a BRSE

A csabai lányok 3-1-re verték a Vasast.

A címvédő Békéscsaba házigazdaként 3-1-re legyőzte a Vasast a női röplabda NB I döntőjének első mérkőzésén.

Az első szett elején keményen kezdett mindkét csapat, a Csaba azonban folyamatosan erősített, Bodnár Dorottya és Tanja Matic révén folyamatosan növelte az előnyét. A vendégek mestere 15-9-nél már másodszor kért időt. Ez sem használt, mert a BSRE nem lassított, 25-14-re nyerte a nyitányt a címvédő.

A második játszmában főként Sarah Clement jó játékának köszönhetően 16-13-ra elment a Csaba. A fővárosiak ezt követően fordítottak és Klein vezérletével 25-23-mal egyenlítettek.

A következő felvonást is jól kezdte a házigazda, de a szett hajrájában a Vasas kerül közelebb a 2-1-es vezetéshez. 23-20-ról azonban nem tudta befejezni a játszmát a piros-kék egylet. Mindkét oldalon volt szettlabda, de 29-28-nál Tanja Matic jelentette a különbséget a viharsarkiak javára.

A negyedik szettben Bodnár Dorottya és Szakmáry Gréta is visszatalált a helyes ösvényre, a csabaiak nem engedték levegőhöz a Vasast, amelyben nem volt elég erő a felfrissüléshez 25-15 és 3-1 lett a vége.

A Békéscsaba a sikerrel 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban, folytatás csütörtökön a fővárosban, a Folyondár utcai csarnokban.

 

Megosztás:

Címke: , , ,