Előadás helyett hangoskönyvön dolgozik Csomós Lajos

2020. április 3. 18:28 | behir

A kényszerszünet alatt új projektbe kezdett a Békéscsabai Jókai Színház színművésze. A segítség jól jön a vakoknak és gyengénlátóknak, már válogatják is a szerzőket.

Az együttműködés a Békéscsabai Jókai Színház, valamint a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete között hosszú évekre tekint vissza – tudatta a teátrum honlapján. Mint írják, a csabai csoport vezetője, esélyegyenlőségi koordinátor nem lepődött meg a színház megkeresésén. Csomós Lajos, ahogyan kollégái is, a veszélyhelyzet miatti kényszerszabadság, az előadások szüneteltetése alatt folyamatosan gondolkodik, hogyan tehetné hasznossá magát, milyen módon kamatoztathatná tudását most, amikor játszani nem lehet.

Ádász István a szerzőkkel konzultál, a színházban pedig Csomós Lajoson kívül biztos több színész is vállal szerepet a felolvasásban, a hangoskönyv felvételeinek elkészítésében. Ez a jótékony kezdeményezés sokat segíthet a fogyatékkal élők élményhez juttatásában, és tovább erősítheti a színház és az egyesület közötti együttműködést.

További programok »

Kultúra

Lehet, hogy Olaf Scholz nyitja meg Scholtz Endre kiállítását Berlinben?

Scholtz Endre, a békéscsabai festőművész szerint nem kizárt, hogy Németország alkancellárja, Berlin korábbi polgármestere, Olaf Scholz a rokona. Ugyanis mindkettejük családfája valaha az észak-németországi területeken szökött szárba. Ráadásul Schol(t)zból kevés van a világon. (Pláne Endréből.)
10:08
FEL