Élményekkel gazdagodva zárták a színházi és filmes tábort

2022. augusztus 23. 11:22 | behir.hu

A brassói Mikó András Alapítvány és a békéscsabai Féling Színház Kulturális Egyesület – a Pro Filii Alapítvány és az EMMI támogatásával – negyedik alkalommal szervezte meg az erdélyi Székelyzsomborban a IV. Kárpát-medencei Szórvány Színjátszó, Filmes Tábort augusztus 5 és 16 között.

A programban három színházi és egy filmes képzést ("workshopot") bonyolítottak le. A színházi csoportokat Bálint Ferenc (erdélyi rendező - Grimasz csoport), Hegedűs Ildikó, Formanek Csaba, Steinwender József, a filmes képzést Hanusz Norbert vezette. Idén a mozgásművészet sajátos világával George Ciolpan pantomim művész segítségével ismerkedhettek a résztvevők.

A táborozók egészen különböző helyekről, Budapesttől egészen Brassóig érkeztek. A színház szakmai munka részeként Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli; Formanek Csaba: Össze vagyok zárva mindazzal, ami visszaverődik bennem; illetve a Borka asszony – Népi bohózat című alkotásokat dolgozták fel, valamint állították színpadra. A filmesek pedig Imre Dóra: Világoskék; Pásztor Mátyás: Utólag megfontolt szándék; Vaszkó Viktor: Transvitas című rövidfilmeket készítették el a program idején.

A 12 napos tábor zárásaként a székelyzsombori művelődési házban láthatta a település közönsége a fent nevezett filmeket, előadásokat.

 

Galéria

További programok »

FEL