Elmaradt a bravúr Schwerinben - Kikapott a BRSE a nyolcaddöntő első meccsén

2023. január 11. 21:00 | behir.hu

A Swietelsky-Békéscsaba a 2023-as év első tétmeccsét egy rendkívül erős ellenfél, a Bundesliga egyik top csapata, az SSC Palmberg Schwerin ellen játszotta idegenben.

SSC Palmberg Schwerin (német)–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (20, 25, 22)

CEV-kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, Schwerin. Vezette: Biegajlo (angol), Kyriopoulou (görög)

Schwerin: Kästner 4, Ruddins 8, Alsmeier 9, White 9, Baijens 12, Yüzgenc 11. Csere: Pogány (libero), Hölzig 9. Vezetőedző: Felix Koslowski.

Békéscsaba: Drpa 13, Vasileva 16, Bodnár 4, Pintér 7, Aktas 6, Bagyinka 2. Csere: Molcsány (libero), Glemboczki 1, Oliinyk. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Ralitsa Vasileva nagyszerű hátsó soros pontjával kezdődött az összecsapás, és a folytatásban is kitűnően tartotta magát a Békéscsaba, a hazaiak nemhogy ellépni nem tudtak, de folyamatosan az eredmény után futottak. Tóth Gábor tökéletes challenge-e után a BRSE először vezetett kettővel 7:9-nél, a Schwerin azonban három ponttal fordított. A születésnapos Molcsányi Rita bravúrjai révén egalizáltak a viharsarkiak, majd egy challenge-háború következett, ezúttal német sikerrel. Nem sokkal később a Palmberg állandósítani tudta az előnyét, 12:11-ről 22:14-re módosult az állás. Ekkor a Csaba négy pontot szerzett a hajrában, de a sorokat rendezve a Schwerin végül öt ponttal behúzta a nyitó játékrészt.

A németek a második etapot is erősen kezdték, de a csabaiak tartották a lépést, 6:7-nél a BRSE járt előrébb. A Schwerin mestere, Felix Koslowski időt kért. A békéscsabaiak ezután négy pontra növelték előnyüket, a hazai szakvezető ekkor cserélt. Ennek köszönhetően gyorsan a németek kiegyenlítettek, de Tóth Gábor időkérése és Drpa ütése után ismét a magyarok jártak előrébb. Gyorsan váltakozott a játékkép, a végjátékot, ezzel együtt a játékrészt is hatalmas küzdelem után vitték el a németek.

A térfélcsere után a csabaiak eredményesen nyitottak, majd Bodnár Dorottya eredményes centertámadásával és Valiseva elemi erejű ütésével megint beérték a hazaiakat 6:6-nál. Glemboczki Zóra is ponttal szállt be, két egység előnynél járt a BRSE, de a Schwerin ismét fordított. A 2-3 pontos különbséget végül nem sikerült ledolgoznia a csabai lányoknak, így a német gárda került ki győztesen az első mérkőzésből.

A visszavágóra jövő szerdán, január 18-án 18:00-kor kerül sor a Városi Sportcsarnokban.

Forrás: BRSE

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL