Ellopta főnöke bankkártyáját, több tízezer forintot emelt le róla

2019. május 7. 13:52 | behir

Az egyik közös munka alkalmával megszerezte főnöke bankkártyáját és PIN-kódját egy dobozi férfi. A kártyával kétszer is vett fel pénzt a helyi bank automatából, több százezer forint kárt okozva ezzel a kártya tulajdonosának. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Alkalmi munkavállalóként dolgozott egy dobozi férfi egyik ismerősénél 2018 őszén – olvasható a police.hu oldalon. Ny. István 2018. október 4-én, 14 óra körül főnökével és egyik kollégájával Sarkadra mentek, majd dolguk végeztével megálltak egy benzinkúton tankolni. Az üzemanyag árát a férfi munkatársa fizette ki úgy, hogy főnökük odaadta neki a bankkártyáját és a PIN kódot is megmondta hozzá. A biztonsági számsort hallotta Ny. István is, aki a gyanú szerint még aznap délután ellopta a bankkártyát a kocsiban őrizetlenül hagyott táskából. Munka után azonnal a bankautomatához ment, ahol több tízezer forintot emelt le a számláról, majd másnap ismét vett fel pénzt, közel ugyanekkora összegben.

A férfi ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait május 6-án továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő! Ne adják meg bankkártyájuk, bankszámlájuk adatait, vagy a biztonsági kódjukat és ne beszéljenek anyagi helyzetükről, olyanokkal, akik visszaélhetnek az információval. A pénztárcájukban se tartsák a bankkártya mellett a PIN kódot, mert ha a tárcát elveszítik vagy ellopják, könnyedén le tudják venni a számlájukon tartott pénzt!

További programok »

FEL