Elkezdődött egy 390 milliós belvízvédelmi projekt Mezőberényben

2022. január 21. 12:13 | behir.hu

Mezőberényben 390 millió forintos belvízvédelmi projekt kezdődött - tájékoztatta az önkormányzat pénteken közleményben az MTI-t.

A várhatóan idén év végéig tartó, részben uniós, részben hazai forrásból finanszírozott beruházás során rekonstruálnak egy záportározót, hat utcában felújítják a meglévő csatornákat, 2,3 kilométer hosszan pedig új csatornaszakaszt építenek.

A fejlesztés eredményeként lehetővé válik a csapadékvizek gyors levezetése, meggátolva annak felgyülemlését a közterületeken, illetve a tározóval helyben tartható lesz a csapadékvíz.

Az önkormányzat jelenleg a szükséges engedélyeket szerzi be, készíti a kiviteli terveket, és ezt követi majd a közbeszerzési eljárás elindítása - írták.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
16:54
FEL