Elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése vidéken is

A fővároson kívül is elkezdődött a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forintos Erzsébet-utalványok kézbesítése. Várhatóan április közepéig mind a 2,7 millió címzett megkapja. Ugyanaz a rend, mint karácsony előtt, akik nem tudják átvenni a postástól az utalványt, 10 napjuk van arra, hogy elmenjenek érte a postára – hangzott el az M1 Híradójában.

A főváros után országszerte is elkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintos Erzsébet-utalványainak kézbesítése – közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin.

A nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át a küldeményt, de helyettük meghatalmazottjuk vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti ezt. Ha senki nem tudja fogadni a postást, a címzett értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Ezután tíz munkanapja van arra, hogy az utalványokat ezzel az értesítővel átvegye – mondta a Magyar Posta szóvivője, Panulin Ildikó.

A miniszterelnök két hete jelentette be közösségi oldalán, hogy a kormány harmadik alkalommal is küld Erzsébet-utalványt a 2,7 millió Magyarországon élő nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek.

 

Forrás: hirado.hu

 

Megosztás:

Címke: , , ,