Elkezdődött a szakmák versenye: A tavalyi rekordnál is több az induló

Békés megyében ismét nagy érdeklődés mellett indult a szakképzési területen tanuló diákok országos tanulmányi versenyeinek területi elődöntője, amelyet az iparkamarák szerveznek. A most végzős szakmunkás tanulók közül ötszáznál is többen vágtak bele a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi elődöntőibe. Ennek első napján, január 8-án Békés megyében az asztalosok és a faipari technikusok versenyeztek.

A hónap végéig Békés megyében több mint ötszázan mérik össze tudásukat huszonnyolc szakképesítésben. Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál tizenhét asztalos diák és egy faipari technikus indította az írásbeliket. A megyei iparkamara munkatársai felügyelik a megmérettetést, valamint részt vesznek a verseny lebonyolításában.

A versenyt négy helyszínen rendezik, a magas résztvevői létszám miatt: a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Penza lakótelep 5. szám alatti székházában, a Hunyadi téri konferencia központjában, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumának Pásztor utcai épületében, valamint egy önkéntes kamarai tag által felajánlott épületben.

– A versenyzők számára a tét nem kicsi – hangsúlyozta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. Mészárosné Szabó Anna továbbá kiemelte: az országos döntő immár évek óta a „szakmák ünnepe”, a Szakmasztár Fesztivál, amit április végén rendeznek, Budapesten. A legjobbaknak rendkívüli lehetőségeket hoz ez az év, hiszen megnyílik az út a szakmák Európa-bajnokságára is, amelyet szeptemberben Magyarország szervez. A verseny jelentősége abban is áll, hogy aki a megadott eredményt eléri, mentesül a szakmai vizsga alól.

Ugyanakkor a szakmatanulás népszerűsítésének egyik országos fóruma, amely lehetőséget ad a fejlődésre, sikerekre, elismerésre, és annak megélésére, amit a szlogen így összegez: „A jó szakma felér egy diplomával”.

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,