Elkezdődött a békési rendelő felújítása

2022. február 17. 16:44 | behir.hu

A napokban vette kezdetét a békési rendelőintézet belső tereinek 300 millió forintból finanszírozott felújítása. A mostani kivitelezési munkálatok során megújul az álmennyezet, a légtechnikai berendezés és a védői szolgálat.

„A mindannyiunk jövőjét szolgáló beruházás jelenlegi szakasza kényelmetlenséggel járhat, ám a jövőbe mutat. Az épület külsejét érintő munkálatok után most a belső terekben kezdik meg munkájukat a kivitelezők. Ahhoz, hogy a tervezett felújítás a megfelelő ütemben haladjon, szükségessé válhat egyes rendelések helyének, megközelíthetőségének ideiglenes módosítása. Ennek érdekében külön szakaszban kerül megvalósításra az emelet és a földszint rekonstrukciója. Az épp érintett szakrendelések tovább működnek, időpont egyeztetéssel vehetők majd igénybe. Az előreláthatóan április közepéig zajló munkálatok végén egy megújult intézmény várja majd a békésieket” – olvasható Kálmán Tibor polgármester közösségi oldalán.

Az önkormányzat a TOP Plusz program során kívánja teljessé tenni az épület belső modernizálását. Amennyiben nyer a pályázat, úgy burkolássál, belő nyílászárók cseréjével és a belső terek további korszerűsítésével fejeznék be a több cikluson átívelő fejlesztést.

További programok »

FEL