Elkészült az első orosházi e-töltő

2019. október 11. 06:09 | behir.hu

Három elektromos töltőállomás kiépítésére pályázott és nyert is összesen 8 millió 152 ezer forint vissza nem térítendő forrást Orosháza városa.

Elkészült az első orosházi töltőoszlop a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt Jedlik Ányos Tervben. A kétszer huszonkét kilowattos teljesítményű, teljes mértékben távfelügyelt és egy időben két autó töltéségre alkalmas e-töltő a belvárosban, az Előd utcában kapott helyet – írja közleményében az orosházi polgármesteri kabinet. A két parkoló közül az egyik szélesebbre lett kialakítva, így azt mozgássérültek is tudják használni. Egy teljesen lemerült jármű négy-öt óra alatt tölthető fel teljes mértékben, és így száz-százhúsz kilométer megtételére alkalmas.

Az Előd utcai töltőt az NKM Mobilitás Kft. képviseletében Siklósi Gábor adta át, aki elmondta, hogy országosan ez a száznyolcadik oszlop. Várhatóan november végére elkészül a két másik töltő is, mindkettő Gyopároson, az egyik az Alföld Gyöngye Hotelnél, a másik a Gyopárosfürdő bejáratához közeli Fasor utcában. Bojtor István alpolgármester kiemelte, az új elektromos töltőállomás telepítése fontos lépés a környezettudatosabb Orosháza felé 

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL