Elismerték a legeredményesebb általános iskolásokat

2017. január 25. 13:45 | Laczkó Viktória

Békés megyei általános iskolás 7. évfolyamos tanulókat díjaztak kedden a Békés Megyei Kormenyhivatal épületében, Békéscsabán. Összesen húsz iskola indult a Népegészségügyi Főosztály által 2016 októberében hirdetett három fordulóból álló őszi vetélkedősorozatán. A világnapok köré csoportosított írásbeli feladatokat két gádorosi és egy békéscsabai csapat oldotta meg a legeredményesebben. 

Dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezető-helyettes szerint igyekeztek a pedagógiai célokhoz illeszteni a feladatok témáit, illetve olyan típusokat kitalálni, amik későbbiekben a vizsgázások során is segítségükre lehet a gyerekeknek. - Lehetőség van kreativitásra is - folytatta - voltak külön feladatok, és küldhetnek be verseket, esszéket, plakátterveket is, de az idén például tápanyagszámításokat is végeztek és cukorbetegek számára próbáltak meg étrendet összeállítani.

A Népegészségügyi Főosztály feladatai közé tartozik az egészségnevelés - fogalmazott Dr. Lukácsi Krisztina, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója. - A célcsoport kiválasztásakor figyelembe vettük, hogy ez az a korosztály, aki kellőképeny fogékony, és akiben még meg tudjuk szilárdítani az egészséges életmód alapjait, hogy majd felnőttként tisztában legyenek a táplálkozás alapelveivel, illetve a mozgás szükségességével, az egyes betegségek kialakulásának okaival és típusaival - mondta. Végül azt is kifejtette, hogy az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon szívesen vesznek részt a fiatalok a vetélkedőkön. 

A dobogó legfelső fokára a gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola 7. b. osztály „Lányok” nevű csapata léphetett; felkészítő pedagógus: Berkiné Temesvári Klára volt. Második helyet a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 7. b osztályos csapata nyerte el; felkészítő Vencellák Ildikó pedagógus. Harmadikként ismét egy gádorosi csapat, a „Fiúk” részesültek elismerésnen, felkészítőjük szintén Berkiné Temesvári Klára.

FEL