Elismerésben részesült a rendőrség munkatársa

2023. augusztus 5. 08:24 | behir.hu

Nem a ranglétrát, hanem az emeleteket járja. Békésiné Nyéki Julianna 21 éve felel azért, hogy a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületének rá bízott részén rend, tisztaság legyen. Feladatát gondosan, lelkiismeretesen végzi. Hisz abban, ezzel segíti az ott dolgozók munkáját. A rendőrfőkapitány „Az év munkatársa” címmel tüntette ki.

Törölgetés, porszívózás, felmosás, szemetesek ürítése, ablakpucolás. Aki otthon csinálja, tudja, mennyi energiát követel, hogy rendben tartsuk lakásunkat, házunkat. Mint a legtöbb munkahelyen, a rendőrségen is vannak, akik nemcsak a saját otthonukban tartanak rendet, hanem irodákban, közös használatú helyiségekben is. Békésiné Nyéki Julianna, vagy ahogy kollégái szólítják, Julika a főkapitányság munkavállalója. Immár 21 éve kel korábban azért, hogy mire a nap indul, a feladatai nagy részét már elvégezze. Úgy tartja: nem zavarhatja a helyiségek használóit, észrevétlenül kell mindenütt ott lennie. Egész eddigi élete során ilyen szorgalommal, alázattal dolgozott. Volt gyári munkás, a harisnyakötőben sem állt meg a keze egy pillanatra sem, gyors és pontos volt, az új kollégák betanítását is rendre rá bízták.

Miután megházasodott, ikreik születtek, egy fiú és egy lány, és építkezésbe kezdtek. A három műszak így már megoldhatatlan lett volna, ezért boltvezetői végzettségével helyezkedett el. Nem sokkal lett könnyebb az életük, hiszen kora reggeltől késő estig dolgozott, de férjével mindent megoldottak. Amikor a rendőrségen adódott lehetőség, a korai kezdés maradt, de legalább a délután egy része és az esték szabaddá váltak, és ez jót tett a családi életüknek.

– Nem terveztem hosszú távra, csak néhány évre. Azért, hogy tovább tudjak lépni, leérettségiztem, és logisztikai ügyintéző végzettséget szereztem. Aztán valahogy mégis maradtam. Talán nehéz elképzelni, de sok szépsége van a mi munkánknak. Büszke vagyok arra, hogy közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó rendőrök között is dolgoztam – emlékszik vissza. – Szinte minden szinten kaptam feladatokat. Nagyon kedves emlékek kötnek a második emelethez, ahol a Bűnügyi Igazgatóság mindennapi életét igyekeztem a magam módján segíteni. Ott töltöttem a legtöbb időt, éreztem, hogy bíznak bennem, szeretnek, hálásak nekem. Azon a szinten van a nagyterem is, amit gyakran készítettem elő rendezvényekre. Ügyeltem arra, hogy tisztaság illata lengje be a termet, a terítők tökéletesre legyenek vasalva. Boldoggá tett, amikor a rendezvényeken részt vevők, vezetők megjegyezték, hogy az előkészítés méltó volt az alkalomhoz. De szerettem a negyediken, a Gazdasági Igazgatóság informatikai osztályán is dolgozni, és kitüntetésnek érzem, hogy most a harmadikon többek között a főkapitányság vezetőjének és rendészeti, valamint bűnügyi helyettesének az irodáját is rám bízták.

Két évtizedes, áldozatos munkája elismeréseként Vörös Ferenc ezredes, a Békés vármegyei rendőrfőkapitány az idei rendőrnapon „az év munkatársa” címmel tüntette ki. Váratlanul, meglepetésként érte a hír, hogy ünnepeltként vehet részt az állománygyűlésen. A Szent György-nap eddig is nagybetűkkel szerepelt a naptárában, munkarendjében, csak más értelemben. Szereti ugyanis azzal megtisztelni a rendőröket, hogy ünnepnapjuk környékére nagytakarítást időzít, ablakot tisztít, függönyt mos. Ahogy mondja: ő ezzel járul hozzá az ünnep méltóságához.

A dolgos hétköznapokhoz a család adja számára az erőt.

– Az ikreim már felnőttek, nagyon büszkék vagyunk rájuk és három unokánkra. A fiunknak szintén ikrei születtek, a kislányok három és fél évesek, a lányunk pedig Annával ajándékozott meg bennünket, aki most ötéves. Büszke vagyok a férjemre is, aki elismert szakember, villanyszerelő, 45 éve van a pályán. Együtt biztos hátteret adunk a gyermekeinknek. Kertes házban élünk a Békéscsabától 10 kilométerre lévő Dobozon. Mindig van mit csinálni, a virágoskertem is törődést igényel. Korábban 15 évig énekeltem a helyi népdalkörben, de erre sajnos már nincs időm, ahogyan a horgolásra is egyre kevesebb. Talán, ha nyugdíjba megyek. Igaz, vegyes érzelmekkel gondolok erre, hiszen több időm lesz a családra, a pihenésre, ami nagy öröm. De biztosan hiányzik majd az a légkör, amely itt, a rendőrségen most körülvesz.

 

Forrás: police.hu; Sz.A.

További programok »

Kék hírek

Elfogyott a pénze, édesapja bankkártyáját lopta el egy vésztői férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vésztői férfival szemben, aki az édesapját károsította meg – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.
13:27
FEL