Elismerés a jutalmuk a pedagógusoknak

A Városi Pedagógusnapon köszöntötték az arra érdemesnek ítélt oktatókat. 

Pedagógusokat díjaztak és köszöntöttek a városháza dísztermében hétfő délután. A megjelentek Pitti Katalin operaénekes és Hegedűs Valér zongoraművész műsorát élvezhették, a méltatásokat Komlósi Katalin és Czitor Attila színművészek előadásában hallgathatták meg. 

A legtöbbünk élete, tanulmányai során legalább egyszer találkozott egy olyan pedagógussal, aki mély nyomot hagyott benne. Ezek a találkozások akár egy egész életet meghatározhatnak – emelte ki beszédében Szarvas Péter polgármester. A Városi Pedagógusnapon azokat az oktatókat méltatták, akik ez efféle találkozásoknak az alapját képzik. A városháza dísztermében egymást érték a kiváló pedagógusok hétfő délután. 

Elsőként a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa Kitüntetést adta át Szarvas Péter polgármester és Kiss Tibor alpogármester a két díjazottnak, Tóth Ágnesnek és Caimacan Octavian Mircea-nak. Az előbbi a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában, míg utóbbi a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvodában végzett kiemelkedő munkájáért kapta meg az elismerést. A díjat olyan személynek ítélik, aki legalább 10 éve magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységet folytat, meghatározó személyiség a szakmájában.

– 26 éve vagyok a pályán, óvodás korom óta erre készültem. Az óvó nénim olyan szeretettel bánt, foglalkozott velünk, hogy ez motivált a pályára. Kicsi korom óta erre készülök, mást nem is dolgoztam, nem is szerettem volna és ez a kisgyerekkori motiváció indított el és utána a gyerekek szeretete tartott a pályán. – fogalmazott Tóth Ágnes a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodavezető helyettese. 

A másik díj Caimacan Octavian Mirceat illette meg, aki 1989-ben települt át Temesvárról Magyarországra. A pedagógus a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda oktatója 1994-től kezdve, párhuzamosan a Trefort Ágoston szakközépiskolában óraadó. Kezdetben fizikus szeretett volna lenni, de elmondása szerint az akkori politikai rendszer ennek gátat szabott. Így lett belőle oktató, amit azóta hivatásának tekint. – Nagyon nagy büszkeség és hála Istennek én úgy gondolom, hogy az egész pályának talán ez a csúcsa – mondta meghatódva Caimacan Octavian Mircea.

A városvezetők az állami – szakmai kitüntetésben részesülőket is köszöntötték, ők Budapestre utaznak a díjátadóra, név szerint Pribelszki Péterné, dr. Micheller Magdolna, Zátonyi Sándor. Miniszteri dícséretet kaptak Óváriné Jámbor Éva, Papné Süle Judit és Barát Tünde.

A kitüntetések között Pitti Katalin és Hegedűs Valér zongoraművész adta elő műsorát. A nyugdíjállományba vonuló pedagógusokról is szólt az ünnepség, volt, aki emlékérmet kapott és volt, akiknek megköszönték a hosszú évek munkáját, ez összesen 31 oktatót érintett.  

Az oktatási miniszter Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományoz azoknak a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodákból nyugállományba vonuló óvodapedagógusoknak, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek nevelése érdekében tevékenykedtek és kiemelkedő munkát végeztek. Az idén technikai okok miatt nem mindenkinek tudták megküldeni a szolgálati emlékérmet, ezért van, akihez később fog megérkezni. Azonban amint pótolják, az óvodapedagógusoknak és a tanároknak is eljuttatják a fenntartók.

2016-ban nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapnak:Barta Sándorné, Gyüréné Sonkoly Mária, Sija Éva, Nagybátori Ildikó. 

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából a város megköszöni hosszú éveken át a gyermekek oktatása-nevelése, fejlesztése érdekében kifejtett munkáját azoknak a pedagógusoknak is, akik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum alkalmazottaiként folytatták tevékenységüket: Abonyi Gézáné, Adorján László, Anane Abderrahmanené, Balázs József, Bácskai Vera, Császárné Csákvári Mária, Csekéné László Gabriella, Faulhaber Julianna, Kesjár Tamásné, Kesjár Zsófia, Krajcsó László, Mekis Andrásné, Molnár Lászlóné, Moravszki Jánosné, Nagy Zsigmondné, Oláh Zoltán, Pintér Tibor Györgyné, Puskás József, Rózsa Zoltán, Rung Lászlóné, Szabó Béláné, Szerencsi Zsuzsanna, Szőkéné Bukó Judit, Tóthné Vadász Klára, Ujlaki Katalin, Vad Antalné, Völgyesi Attiláné. 

Megosztás:

Címke: ,