Elindult a Terefere

2016. október 2. 14:11 | behir.hu

Szeptember utolsó péntekén megnyitotta kapuit a Művész Kávéház egy kellemes kis Terefere kedvéért, amelynek hagyományt szeretne teremteni a Békéscsabai Jókai Színház. Az első alkalommal Felkai Eszter és Fodor Zsóka került a közönség „kezébe”, akik tabuk nélkül meséltek az életükről, és főleg a most zajló Macskajáték előadás kulisszatitkairól.

A teátrum vezetésének az a célja, hogy közelebb hozza a művészeket a közönséghez. Az ország különböző színházaiban létezik már hasonló program, amelyek sikeresen működnek, ezek általánosan „színészsimogató” címen futnak. Seregi Zoltán direktor a Terefere címet adta ennek a kedves kis találkozónak, ahol a közönség közvetlen közelből figyelheti kedvencét és beszélgethet vele, sőt bármit megkérdezhet tőle, amire kíváncsi.

Az első alkalommal Felkai Eszter és Fodor Zsóka került a közönségünk „kezébe”, akik tabuk nélkül meséltek az életükről, és főleg a most zajló Macskajáték előadás kulisszatitkairól. Felkai Eszter mesélt arról, hogyan élte meg férje, a szintén színész Gálfy László elvesztését, hogy abban az időben mennyi melegséget és segítséget kapott a békéscsabai emberektől; beszélt két csodás gyermekéről. A vendégek meg is lepődtek, amikor megtudták, hogy Felkai Eszter lánya, a Békés Megyei Könyvtár dolgozója pályakezdése óta. Arról is kérdezték, hogy mit is csinált 9 éven át, amíg újra vissza nem tért a színpadra.

Fodor Zsókát a vendégek arról faggatták, hogy mennyire volt nehéz megformálnia egy olyan szerepet, amely az ő személyiségének éppen az ellentéte, hogy mennyire volt nehéz mozgás nélkül a szöveget a helyére tennie a színésznek. Arról, hogy szerte az országban várnak még rá ebben az évadban szerepek, melyekre nagy lendülettel készül. A visszajelzések azt mutatják, hogy a nézőket igenis érdekli a művész belső világa, és ez a program alkalmas ennek segítésére.

A közeljövőben találkozhatnak még Csiszár Imre Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezővel, Vikidál Gyula Liszt Ferenc-díjas énekes-színművésszel, ám a legközelebbi alkalommal, október 7-én, pénteken 17 órától Vadász Gábor színművész lesz a vendég.
 

További programok »

FEL