Elindult a riói küldetés

2016. április 14. 16:47 | behir.hu

Szerencsésen megérkezett Rióba a tornászok április 16-án kezdődő tesztversenyén résztvevő békéscsabai Makra Noémi, valamint a dunaújvárosi Kovács Zsófia. A két férfi versenyző, Kardos Botond és Hidvégi Vid már egy nappal korábban a helyszínen gyakorolt.

A több mint 16 órás utazás után a magyar válogatottakra már egy átmozgaó edzés várt. Draskóczy Imre szövetségi kapitány szerint a hölgyek számára az volt a legfontosabb, hogy megismerkedjenek a körülményekkel, és már a másnapi edzésre tudjanak koncentrálni. A tréning egyébként mind Makra Noémi, mind Kovács Zsófia számára jól sikerült.

- Nagyon jól bírta a lábam a hosszú utat, örülök, hogy sikerült két helyet is kapnom a repülőn. Jól ment az átmozgató edzés, nem csináltunk teljes gyakorlatot, csak külön-külön olyan elemeket, amelyek szükségesek. Most a legfontosabb, hogy át tudjunk állni, persze nem volt könnyű a nagy melegben edzeni - mondta el Makra Noémi.

Szintén elégedett volt tanítványával, Kardos Botonddal, Reszeli Péter, aki meg is lepődött azon, hogy milyen jól alkalmazkodott Kardos. Lába javult, fejben is ott volt az edzésen, amelyre egy igen magas páratartalmú tornacsarnokban került sor, ahol a többi külföldi csapat is készült. Az olimpia 8. helyezett Hidvégi Vid számára nem volt ismeretlen a helyszín, hiszen mesterével, Laufer Bélával már kedden is ott gyakorolt. Az edzőtől megtudtuk, hogy a múlt heti portugáliai edzőtábor sikeres volt, igaz, a világbajnoki 5. helyezettnek kisebb Achilles- problémája is van, ennek ellenére a riói szerdai edzésen az elvárások szerint teljesített, bár most talán jobban kijött az előző napi utazás fáradtsága.

A tesztversenyen az egyéni indulási joghoz jutók név szerinti kvótát szereznek, ha a honfitársuk nem kvalifikál. Ha mindketten kvótához jutnak, az országos szövetség eldöntheti, hogy melyik magyar tornász lépjen a szerekhez az olimpián.

Forrás: Magyar Torna Szövetség

FEL