Elindult a 38. Téli Kupa, a békéscsabai teremlabdarúgó bajnokság

2022. január 17. 17:51 | Hidvégi Dávid

Egy év kihagyás után a békéscsabai önkormányzat 2022-ben újra megrendezi a városi teremlabdarúgó bajnokságot, az 1983-ban életre hívott Téli Kupát. Idén 20 csapat küzd a vándorserlegért.

A békéscsabai teremlabdarúgó bajnokság célja, hogy télen is játéklehetőséget biztosítson a kispályás csapatoknak, ezzel szélesítve a rendszeres sportolási lehetőséget. Az együttesek nagy része szerepel a város kispályás bajnokságában, amelyet az önkormányzat tavasszal és ősszel szervez meg.

– Évek óta játszom a téli kupán. A csapatommal a városi bajnokságban is szerepelek, így úgy döntöttem, hogy itt is játszunk. Újkígyóson is játszom, nálam ez évek óta hagyomány. Nagyon szeretek focizni már hatéves korom óta. Nagy pályán is játszom, de a kispályát jobban szeretem – mondta Bartyik Attila, az Acanashop.hu egyik játékosa.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

A csapatok két, 25 perces félidőt játszanak egymással. Egy együttesben egyszerre 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet a pályán. Ha egy csapat kevesebb, mint 4 fővel áll ki, akkor a meccset nem lehet lejátszani. Idén 20 csapat nevezett a bajnokságba. Jelenleg a csoportmérkőzéseket játsszák, amelyeket az egyenes kieséses szakasz követ. A győztest az önkormányzat kupával, vándorserleggel és vásárlási utalvánnyal díjazza.

– A mozgást fontosnak tartjuk. A torna a csapatösszetartást erősíti, valamint segíti a bajnokságra való felkészülést. Az ellenfelek mindig erősek szoktak lenni. Lényeg, hogy mozogjunk és mindenki kiadja magából a maximumot és majd látjuk, hogy mi jön ki belőle – fogalmazott Fehér Róbert, a Feronil Nyelviskola csapatvezetője.

A Téli Kupát 39 évvel ezelőtt, 1983-ban hívták életre. Az önkormányzat egy év kihagyással rendezi meg a tornát, mivel azt tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tarthatták meg. A torna következő fordulóját január 23-án rendezik, a döntőt pedig február 27-én.

A második játéknap eredményei:

GYÖNGY PRESSZÓ - ARANYI ÉPKER 9 : 1
SAPI-HORGÁSZTÓ - LIVE SPORT PUB 2 : 3
HABA & HABA SECURITY - FC GITANO 4 : 3
SZISZI-SZITA - DINAMIT 4 : 3
GALAKTIKUSOK - CSABAI BULLDOGOK 3 : 11
FERONIL NYELVISKOLA - JAMINARGO 2 : 2
CSABAGYÖNGYE - TONDACH 4 : 2
SÖR BÁR - NÁDAS FC 2 : 2
S-MAX - SAPI-HORGÁSZTÓ 3 : 4
VÁROSHÁZA - HABA & HABA SECURITY 0 : 6
ACANASHOP.HU - SZISZI-SZITA 3 : 5
LTP FC - GYÖNGY PRESSZÓ 1 : 3
LIVE SPORT PUB - FERONIL NYELVISKOLA 0 : 4
ARANYI ÉPKER - GALAKTIKUSOK 2 : 3
DINAMIT - SÖR BÁR 2 : 3
FC GITANO - CSABAGYÖNGYE 3 : 3

 

Galéria

További programok »

FEL