A Gyöngy Presszó csapata nyerte a téli teremlabdarúgó bajnokságot

2024. március 3. 20:11 | Kovács Andrea

2024-ben is folytatódott a több mint 40 éves múltra visszatekintő téli teremlabdarúgó bajnokság Békéscsabán. Az önkormányzat szervezésében a evangélikus sportcsarnokban zajló Téli Kupára ezúttal húsz csapat nevezett. A döntő mérkőzést a Felületkémia és a Gyöngy Presszó csapata játszotta, közülük az utóbbi bizonyult a jobbnak.

A téli teremlabdarúgó bajnokságon először négy ötfős csoportban zajlottak a mérkőzések, majd a küzdelmek egyenes kieséses formában folytatódtak, végül a döntőben a Gyöngy Presszó és Felületkémia mérkőzött meg egymással.

– Sajnos a bronzmérkőzés elmaradt, ugyanis a tavalyi címvédő Sör Bár FC sérülésre hivatkozva ma lemondta a meccset. Az eredményhirdetést így a három dobogós csapattal tartottuk meg. A Sziszi-Szita játék nélkül lett a harmadik, a 2-3 éve feltörekvő fiatal gárda, a Felületkémia állhatott a képzeletbeli dobogó második fokára, a győztes pedig a már rutinosnak számító, a kispályás bajnokságon is az egyik legeredményesebb Gyöngy Presszó csapata lett. Ők vihették haza a vándorkupát is, amelyen az előző 40 év győztes csapatainak neve szerepel – tájékoztatott Filyó Tibor sportszervező.

 

 

– Nagyon színvonalas volt a téli kispályás teremlabdarugó bajnokság, jó csapatok jöttek össze, a nézők pedig sok gólt láthattak a tornán. A döntő is jó hangulatban zajlott és nagyon sportszerűen játszottak a csapatok – mondta el a győztes Gyöngy Presszó védője. – Korábban mindannyian nagypályán futballoztunk és mivel baráti társaság is vagyunk, a foci jó alkalom arra, hogy hetente legalább egyszer összejöjjünk. A siker is összekovácsolt minket, hiszen kispályán is többször nyertünk már bajnokságot és tornákat – tette hozzá Toldi Balázs. 

Nagy Tamás, a Felületkémia kapusa kiemelte: a második helyezés egy rendkívűli eredmény számukra, hiszen egy elég fiatal csapatról van szó.

– Nagyon jó az összhang köztünk, sok munka és energia van az eredményességünkben. Sokat köszönhetünk a két menedzserünknek. Mi is egyre többet teszünk egymásért, ennek köszönhetően egy igazán erős baráti társaság kovácsolódott belőlünk a magánéletben és a pályán is – emelte ki a tornán csapata legjobbjának választott hálóőr.

 

Március 2. (szombat)
Elődöntők
Felületkémia – Sör Bár FC 3–1
Sziszi-Szita – Gyöngy Presszó 0–4

Március 3. (vasárnap)
Bronzmérkőzés
Sziszi-Szita – Sör Bár FC 3–0*
* A Sör Bár FC sérülések miatt nem állt ki a mérkőzésre, így a Sziszi-Szita 3–0-s eredménnyel szerezte meg a bronzérmet.
Döntő
Felületkémia – Gyöngy Presszó 2–5

A torna legjobb játékosai:
• a Gyöngy Presszó csapatából: Balog Zsolt
• a Felületkémia csapatából: Nagy Tamás
• a Sziszi-Szita csapatából: Sinkovicz Attila


E-csoport (a 17. helyért)
Carbon Car Center – Fodor Bútor-BoLa Klíma 3–0
Foci Kommandó – Cyclo 2–7

Az E-csoport végeredménye:
17. Cyclo 9 pont (18–6) 18. Carbon Car Center 6 (18–11) 19. Fodor Bútor-BoLa Klíma 3 (6–6) 20. Foci Kommandó 0 (2–24)

 

Galéria

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL