Elhelyezték a családbarát Méhkeréki Bölcsőde alapkövét

2021. május 19. 17:14 | Csiffáry Zsuzsanna

A Méhkeréki Bölcsőde alapkövét helyezték el szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között. Az intézményt 110 millió forintból alakítják át a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából. 

Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a munkaterületet Méhkeréken. A bölcsőde 14 gyermek fogadására lesz alkalmas. Az óvoda eddig kihasználatlan területét 110 millió forintból alakítják át családbarát működő intézménnyé. Az átalakítás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként jön létre. 

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a kormány támogatja a fiatalokat és a családot vállalókat. Továbbá fontosnak tartja  a bölcsődét egyrészt azért, hogy a kicsiket felkészítsék az óvodai létre, másrészt pedig amiatt, hogy a munkát vállalló kisgyermekes szülők visszatérhessenek dolgozni. 

Méhkerék szép eredményeket tudhat maga mögött. A Békés Megyei Önkormányzat által menedzselt 7 pályázatot nyert meg a település, közel 400 millió forint értékben – fogalmazott Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette: a térségbe több mint 70 milliárd forint támogatás érkezett a TOP révén az elmúlt években.

– A Békés megyei települések felismerték annak szükségességét, hogy a jövőbe érdemes fektetni, és vannak erre lehetőségek. A sarkadi járásban 3,6 milliárd forint került lehatárolásra azért, hogy a leghátrányosabb helyzetű térségeket fejlesszük. Megyei szinten 86 óvodai vagy bölcsődei pályázat valósult meg az elmúlt években, közel 8 milliárd forint értékben. Már készülünk a következő fejlesztési időszakra – fejtette ki Zalai Mihály a 7. tv stábjának. Arra is kitért, hogy dr. Kovács József országgyűlési képviselővel azon dolgoznak, hogy egy olyan fejlesztési  programot fogadjanak el, amely a sarkadi járásban 20 százalékkal magasabb fejlesztési keret felhasználását teszi lehetővé. 

Gyarmat Attila, az egyik helyi Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az óvoda épületét el kell izolálni a bölcsődéétől, illetve több kerítést kell felállítani, a belső helyiségeket teljesen át kell építeni. Hozzátette, hogy az elektronikai hálózatot is frissítik, valamint 15 négyzetméterrel bővitik ki az intézmény már meglévő falait. 

Az alapkövet Siluan Maniula, a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye püspöke szentelte fel.

 

Galéria

További programok »

Fejlesztéspolitika

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztusában megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
2021. október 17. 10:15
FEL