Elfújta a szél a csabai pörköltölőt

2016. szeptember 19. 14:00 | Fekete Kata

Három naposra tervezték, végül másfél naposra rövidült a Nagy Csabai Házipálinka- kóstoló és Pörköltölő. A fesztivált a szeles időjárás miatt hagyták félbe a szervezők szombaton, a vasárnapi programok pedig azért maradtak el, mert az árusok nem mentek ki. Aki vasárnapra elővételben jegyet váltott, visszakapja a pénzét.

Volt, aki boszorkánysapkában, mások szalmakalapban készítették a pörköltjüket pénteken és szombat délelőtt az első Nagy Csabai Házipálinka- kóstoló és Pörköltölőn. A rendezvényen a gasztronómián túl a röviditalok kaptak főszerepet, ugyanis csak olyan pálinkával találkozhatott a nagyérdemű, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható. A szervezők úgy tervezték, minden nap más étel készül bográcsban és versenyeznek az ételek, később pedig koncertek lesznek. Szombat délután azonban olyan nagy szél fújt, hogy a rendezők nem kockáztattak, lemondták a fesztivált. Ezért a Blackbirds, Péterfy Bori & Love Band, Compact Disco, Freddie, Szűcs Judith és a Fish! zenekar koncertje elmaradt. A Fish! zenekar már úton volt, amikor értesítették őket a programváltozásról, igaz, mint Dr. Fülöp Zoltán főszervező mondta, kifizették nekik a fellépődíjat. A Fish! pedig úgy döntött, keres magának fellépőhelyet és ingyenes koncertet adott.

- Olyan hirtelen csapott le ránk a vihar és olyan erővel, hogy mérlegelnem kellett, mit tegyek. Harminc másodperc alatt úgy döntöttem, hogy nincs az a pénz, amiért megérné vállalni a kockázatot, hogy bárki megsérülhet - mondta Dr. Fülöp Zoltán. - Igaz, hogy csak első fokú viharjelzés volt kiadva, de a sátrakat kis híján elvitte a szél. Köröstarcsán hatalmas szél tombolt, zuhogott az eső, ugyanez előfordulhatott volna itt is. Ha valaki megsérült volna, az én felelősségem lett volna. A vasárnapi program pedig azért maradt el, mert az árusok szedték a sátorfájukat és nem szerettek volna másnap visszajönni.

A hírt a weboldalukon is közölték a szervezők. A vendégektől akkor nem kaptak visszajelzést, azóta nagy a felháborodás. Azoknak, akik vasárnapra elővételben váltottak jegyet, visszaadja a pénzt a jegyárus cég. A szervezőknek 8-9 millió forint a veszteségük, de jövőre szeretnének újabb rendezvényt tartani.    

FEL