Életveszélybe sodorta a munkást a főnöke

2016. január 14. 10:17 | Fekete Kata

A rendőrség vádemelést javasol a 46 éves gyulai L. I. ellen, aki többször megütötte a tanyáján lakó és dolgozó férfit.
Gyulán 2015. június 13-án 17 óra 30 perc körüli időben életveszélyes állapotban vittek kórházba a mentők egy férfit, akire egy járókelő talált rá a Sárréti úton. A rendőrséget a sérültet ellátó orvos értesítette, akinek a férfi elmondta, hogy munkaadója bántalmazta. A 46 éves L. I-t a rendőrök először otthonában keresték, majd megtudták, hogy Békéscsabán van. A gyanúsított, miután a nyomozók telefonon felvették vele a kapcsolatot, önként megjelent a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.
 
Először tagadta, hogy bántalmazta volna a férfit, akinek szállást és munkát adott. Később újra vallomást tett és elismerte, hogy többször megütötte állatai gondozóját. A gyanúsított állítása szerint a sértett egyre gyakrabban italozott és annak ellenére, hogy igyekezett megfelelő életkörülményeket biztosítani számára, nem végezte el a munkáját. Ezért alakult ki nézeteltérés közöttük, ami 2015. június 13-án tettlegességig fajult. A sértett, miután a gyanúsított bántalmazta, elment a tanyából és a Sárréti úton, ahonnan a mentők kórházba vitték, rosszul lett.  
 
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a történtek miatt elrendelt nyomozást 2016. január 12-én lezárta. Az eljárás iratait a rendőrség az életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves gyulai L. I. ellen vádemelési javaslattal küldte el a Békés Megyei Főügyészségre.

Forrás: Police.hu
 

FEL