Elektromos autó segíti az kórházi munkát Orosházán

2020. január 9. 16:56 | behir

Vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, ügyintézésre, szakemberek soron kívüli utaztatására használják majd az új járművet – írja az Orosházi Kórház közleménye.

A magyar kormány biztosította 3 milliárd forintból összesen 249 elektromos járművet szereztek be, amit az ország 90 egészségügyi intézménye között osztottak szét. A napokban érkezett meg az Orosházi Kórházba egy Volkswagen Golf típusú elektromos autó. A null kilométeres jármű teljesen elektromos meghajtású, egy töltéssel kétszáz kilométert tud megtenni. Járt hozzá nyári- és téligumi szett, és az összes, mai kornak megfelelő extrával fel van szerelve. 

Az E-autót a kórház hivatásos sofőrjei fogják használni. Ezzel szállítják majd a vérkészítményeket, fontos leleteket és iratokat Szegedre, Békéscsabára vagy Gyulára, illetve a városi ügyintézést is az új járművel bonyolítják majd.

Hamarosan elkészül a kórház területén az elektromos töltőállomás is, amiről gyorsan feltölthető lesz a jármű. 

Az E-autó használata éves szinten komoly költségmegtakarítást eredményez majd, hiszen a töltéshez használt elektromos áram olcsóbb, mint az üzemanyag, ráadásul a kórház tetejére 1 éve telepített 780 db napcella jelentős mennyiségű elektromos energiát termel, amit szintén fel lehet használni a jármű töltésére.

Forrás: Orosházi Kórház

További programok »

FEL