Együttműködés Békés Megye turizmusáért

2017. január 19. 05:22 | Mikó Melinda

Együttműködési megállapodást kötött a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesület és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület. A turisztikai szervezetek vezetői kiemelték, hogy intenzív párbeszédet kívánnak folytatni a jövőben a hatékony kooperáció érdekében, s a két térség turizmusának érdemi és fenntartható fejlesztése céljából szorosabb együttműködésre törekednek.

A két szervezet a jövőben összehangolja céljait, versenyképes turizmus kialakítására és működtetésére törekszik az adott desztinációkban, továbbá marketing tevékenységük során pedig egymás kínálatát népszerűsítik saját csatornáikon. Lehetőséget biztosítanak mindezeken túlmenően a tagságuk közötti kapcsolatteremtésre és egyeztetésre.

Az együttműködés alapját az szolgálja, hogy mindkét térség településeinek lakói kedvelik a másik fél területi adottságai által nyújtott szolgáltatásokat, ebből kiindulva még nagyobb átjárhatóságot kívánnak életre hívni, mindezt magasabb szintre emelni, továbbá a két régióba érkező turisták számára is egymás szolgáltatásait promótálni kívánják.

A megállapodásban a partnerszervezetek kiemelik, hogy az együttműködés elmélyítése mellett, szándékaik szerint, további együttműködések kialakítását tervezik más Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetekkel is, keresve a megye, az egyes térségek vonzerejének erősítési lehetőségeit, fokozni a közös, összehangolt kommunikációs és marketing tevékenységeket.

 

FEL