Együtt gyúrtak nyugdíjasok és civilek - galéria

2015. október 23. 14:11 | Varga Diána

Mielőtt a több mint harminc csapat nekilátott volna a hús feldolgozásának, az idősek kerültek középpontba: a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége ugyanis a rendezvénysorozat keretein belül ismét megtartotta a megyei Idősek Világnapját. Többek között Szrenka Pálné, a szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket és hívta fel a figyelmet arra, hogy nem csak egy napnak kellene az idősekről szólnia, hanem egy kicsit mindnek: értékeljük tudásukat, tapasztalataikat. A megnyitó és köszöntők után elismerések is gazdára találtak, díjazták azokat a Békés megyei nyugdíjasokat, akik sokat tesznek saját településeiken az idősekért.

Az ünnepélyes pillanatokat már a verseny követte, ahol hátrányos helyzetűek, civil szervezetek és a nyugdíjasok egymás, illetve az idő ellen versenyeztek. A megmérettetésről mi is beszámoltunk, méghozzá élőben, az M1 Ma délelőtt című műsorában.

Amint azt Hégely Sándor fesztiváligazgatótól megtudtuk, akkorára nőtte ki magát a Csabai Kolbászfesztivál, hogy ma már külön-külön ifjúsági és nyugdíjas versenyt is bátran szervezhetnek. Ehhez csatlakoztak már többedik alkalommal a civilek, így mindenki megtalálta a számára megfelelő programot.Krivik András, a Csabai Kolbászklub kolbászkészítő mestere pedig azt mondta el, hogy a kolbászkészítés egyik legnagyobb trükkje, hogy megőrizzük a hosszú évek alatt kialakult hagyományos, csabai receptúrát, amit majd a fiatalok örökölnek meg és visznek tovább.

A versenyzők között volt például a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Hódmezővásárhelyi szervezete, a Balassi Őszülő Halánték, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége, a Gerendási Nyugdíjas Egyesület, a Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, a Lencsési Nyugdíjas Klub, a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, az Őszikék Nyugdíjas Klub, a Zsadányi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, valamint a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének öt-öt fős csapata is.

A szervezők kedvezménnyel is hozzájárultak ahhoz, hogy a péntek délelőtti versenyen mindenki részesüljön a vidám kolbásztöltés élményéből és a Csabai Kolbászfesztivál hangulatából.

Az eredmények a következőképp alakultak: 

Különdíjak:

1. CSABAHÚS Kft. felajánlása: 1 db méteres kolbász

Kapta: 4. csapat

2. A Hunapfel Kft. felajánlása 5 kg alma

Kapta: 36. csapat

3. CSABAHÚS Kft. felajánlása: 1 db méteres kolbász

Kapta: 7. csapat

4. Arad Vendégváros – Balla Géza boraszatának felajánlása: 5 üveg vörösbor

Kapta: 50. csapat

5. CSABAHÚS Kft. felajánlása: 1 db méteres kolbász

Kapta: 15. csapat

6. Martin Gábor Csabai sétány II. című könyvcsomagja (5 db könyv)

Kapta: 8. csapat

7. CSABAHÚS Kft. felajánlása: 1 db méteres kolbász

Kapta: 41. csapat

8. CSABAHÚS Kft. felajánlása: 1 db méteres kolbász

Kapta: 46. csapat

 

Helyezettek:

III. díj 5 szál vastag kolbász + emlékplakett + bronzérem

Kapta: 25. csapat

 

II. díj 10 szál vastag kolbász + emlékplakett + ezüstérem

Kapta: 17 . csapat

I. díj 15 szál vastag kolbász + emlékplakett + aranyérem

Kapta: 1. csapat

FEL