Együtt az olvasásért

2019. november 11. 16:40 | D. Nagy Bence

Könytárpedagógiai workshopot tartottak a Békés Megyei Könyvtárban. A szakmai nap előadásainak központi gondolata a fiatalság elérése volt.

Könyvtárosok és pedagógusok részvételével tartottak szakmai napot a Békés Megyei Könyvtárban. A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt részeként megrendezett programsorozat „Az én könyvtáram” címmel 2017-ben indult útjára.

A szerdai rendezvény központi gondolata az élménypedagógia volt, amivel kapcsolatban Tóth Judit, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár EFOP Projektiroda szaktanácsadó-koordinátori csoportvezetője kifejtette, a társadalom igényei határozták meg a mintaprogramokat.

A 3-tól 18 éves korig szóló mintegy 90 mintaprogram, az egész országot megmozgató műhelymunkák eredményeként született meg. Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, a fejlesztésben a megyéből is többen részt vettek. A ma fiataljait és felnőttjeit egyaránt célzó minták a hagyományos könyvtári tevékenységek mellett a legújabb technikák felsorolásával segítik a szakemberek munkáját.

A mintaprogramok elektronikus formában bárki számára hozzáférhetők a www.azenkonyvtaram.hu honlapon, segítséget nyújtva ezzel a könyvtárosoknak és pedagógusoknak egyaránt.

További programok »

FEL