Egyre többen keresik a bölcsődéket

Két csoportszobával bővül a békéscsabai Belvárosi Bölcsőde. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a jelenleg 132 férőhelyes intézménybe a jövőben 24 gyerekkel több járhat majd.

Békéscsabán és környékén egyelőre nem küzdenek kritikus férőhely-hiánnyal a bölcsődék, de egyre nagyobb az igény az intézmények szolgáltatásaira. A szülők azt mondják: érdemes időben jelezni, hogyha a gyermeket bölcsődébe akarják íratni.

– Dolgozunk, úgyhogy kénytelenek vagyunk a gyereket bölcsődébe hozni. Nem volt nehéz bejutni, inkább csak időben kell szólni, hogy fel tudják venni a gyereket – fogalmazott az egyik szülő, Bohrát Attila.

A Belvárosi Bölcsőde vezetője azt mondta: a munkahelyek számának növekedésével egyre több szülő szeretné bölcsődébe járatni a gyermekét, ezért is döntöttek a bővítés mellett.

– Igénynövekedést tapasztalunk. A családbarát intézkedések hatására a szülők keresik a megoldásokat a gyerekek napközbeni elhelyezésére. Ha visszamennek dolgozni, akkor a gyerekek napközbeni elhelyezését meg kell oldani, így sokan keresnek bennünket – mondta Bogár Éva, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója.

Bogár Éva hozzátette: a kisvárosokban és a falvakban is egyre nagyobb igény mutatkozik a bölcsődékre, de ezeken a helyeken inkább úgynevezett mini-bölcsődéket és családi-bölcsődéket hoznak létre.

Megosztás:

Címke: , , , ,