Egyre több önkormányzat kezd maszkgyártásba Békés megyében

2020. március 24. 17:16 | D. Nagy Bence

Magyardombegyház, Sarkad és Doboz után Kondoros is becsatlakozott a kezdeményezésbe.

Ribárszki Péter kondorosi polgármester közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a Kondorosi Varroda is átállt a maszkok gyártására.

"Segítve a járvány elleni védekezést, valamint az egészség megóvását, a közfoglalkoztatási program keretében működő varrodánk is gőzerővel varrja a maszkokat", olvasható az oldalon.  A polgármester közölte, hogy a békéscsabai és a gyulai kórháztól több száz maszk megvarrására érkezett megrendelés. Miután a kórházi rendelések teljesülnek, a maszkok gyártása a helyi lakosság számára is elindul.

 

(Forrás: Ribárszki Péter)

 

Magyardombegyházon március közepe óta zajlik a maszkok gyártása. Az alapkövetelményeknek megfelelő, kétrétegű maszkok mosás és fertőtlenítés után többszöri használatra alkalmasak.

– A maszk használata összesen 30 percig ajánlott, nem vasalható, de a mosást, fertőtlenítést követően újból felvehető. A tartós poliészter anyagból készült maszk természetesen nem orvosi szabvány, de egy bolti, patikai vásárlás idejére elegendő védelmet nyújthat – mondta el megkeresésünkre Dinnyés Ildikó polgármester.

Hozzátette, hogy a maszkokat több településsel összefogva készítik, a munkába így Kisdombegyház, Almáskamarás, Kétegyháza és Gyula is becsatlakozott. Dinnyés Ildikó elmondta, hogy a maszkok kézimunkában készülnek el, átlagosan 20 perc alatt, így a több ezres megrendelés teljesítéséhez szükség volt a környező települések közmunkában működő varrodáira.

 

Források: Facebook/Ribárszki Péter, Magyardombegyház Önkormányzata

További programok »

FEL