Egyre több a fenntartható alapanyagból készült keksz Magyarországon is

2022. június 29. 15:05 | behir.hu

A fenntartható búzatermesztés során előállított alapanyagból készült termékek nemcsak az alapvető élelmiszerek területén keresettek.

A Mondelēz International 2021-ben már az Európában gyártott kekszeinek 91 százalékához használt a Harmony elnevézsű, fenntartható búzatermesztési program keretében előállított alapanyagot. 2022 végére az összes Magyarországon gyártott keksz esetében ezt a gyakorlatot folytatják majd.

A program során a gazdálkodóknak minimalizálniuk kell a környezeti terhelést, tehát mérsékelni a növényvédő szerek és a műtrágya használatát, megőrizni a vizek és a talaj természetes állapotát. Ebben a folyamatban mára több mint 1500 gazda és 18 malom vesz részt Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Magyarországon, Lengyelországban, Olaszországban és Spanyolországban. Itthon 2019-ben vetettek először Harmony-búzát, amelyet 2020 júliusában takarítottak be.

A Mondelēz itthon többek között a Győri Édes termékeket, valamint a Pilóta, Háztartási és Albert kekszeket forgalmazza.

Forrás: Mondelez International

 

 

 

 

 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL