Egyre nagyobb a kereslet a mindenmentes süteményekre

2022. július 1. 16:07 | Csiffáry Zsuzsanna

Magyarországon több millióan szenvednek valamilyen ételallergiában vagy intoleranciában, a diagnosztizált cukorbetegek száma egymillió körül van. A cukrászdák, kávézók azon dolgoznak, hogy nyáron mentes finomságokkal is készüljenek a vendégeknek.

Szendrei Edit cukor-, laktóz-, illetve gluténmentes terméket készít leginkább rendelésre. A békéscsabai cukrász elmondta, hogy a diabéteszben szenvedőkön és a diétázókon kívül gondol a laktózérzékenyekre és azokra is, akik nem fogyasztanak búzaliszttel készült élelmiszert. Hozzátette, hogy a cukrászmesterség elsajátítása közben derült ki róla gluténérzékenysége, és ez indította el a mentes finomságok gyártása felé, amelyre tapasztalatai szerint egyre nagyobb a kereslet.

– A legsokoldalúbb alapanyag a mandulaliszt, illetve édesítőszerből a természetes változatokat szeretem. A krémeknél kókusztejszínt használok, Illetve nagyon sok tejmentes termékem van. Datolyát legtöbbször az elegáns süteményekhez használok. Jó alapanyagokból készítem a süteményeket a vendégeknek  – fogalmazott Szendrei Edit. 

A cukrász kiemelte, hogy termékei túlnyomó részt mandulalisztből készülnek, nemcsak az édes finomságok, hanem a sós teasütemények is.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
19:39
FEL