Szendrei Edit cukor-, laktóz-, illetve gluténmentes terméket készít leginkább rendelésre. A békéscsabai cukrász elmondta, hogy a diabéteszben szenvedőkön és a diétázókon kívül gondol a laktózérzékenyekre és azokra is, akik nem fogyasztanak búzaliszttel készült élelmiszert. Hozzátette, hogy a cukrászmesterség elsajátítása közben derült ki róla gluténérzékenysége, és ez indította el a mentes finomságok gyártása felé, amelyre tapasztalatai szerint egyre nagyobb a kereslet.
– A legsokoldalúbb alapanyag a mandulaliszt, illetve édesítőszerből a természetes változatokat szeretem. A krémeknél kókusztejszínt használok, Illetve nagyon sok tejmentes termékem van. Datolyát legtöbbször az elegáns süteményekhez használok. Jó alapanyagokból készítem a süteményeket a vendégeknek – fogalmazott Szendrei Edit.
A cukrász kiemelte, hogy termékei túlnyomó részt mandulalisztből készülnek, nemcsak az édes finomságok, hanem a sós teasütemények is.