Egyre nagyobb a kereslet a mindenmentes süteményekre

2022. július 1. 16:07 | Csiffáry Zsuzsanna

Magyarországon több millióan szenvednek valamilyen ételallergiában vagy intoleranciában, a diagnosztizált cukorbetegek száma egymillió körül van. A cukrászdák, kávézók azon dolgoznak, hogy nyáron mentes finomságokkal is készüljenek a vendégeknek.

Szendrei Edit cukor-, laktóz-, illetve gluténmentes terméket készít leginkább rendelésre. A békéscsabai cukrász elmondta, hogy a diabéteszben szenvedőkön és a diétázókon kívül gondol a laktózérzékenyekre és azokra is, akik nem fogyasztanak búzaliszttel készült élelmiszert. Hozzátette, hogy a cukrászmesterség elsajátítása közben derült ki róla gluténérzékenysége, és ez indította el a mentes finomságok gyártása felé, amelyre tapasztalatai szerint egyre nagyobb a kereslet.

– A legsokoldalúbb alapanyag a mandulaliszt, illetve édesítőszerből a természetes változatokat szeretem. A krémeknél kókusztejszínt használok, Illetve nagyon sok tejmentes termékem van. Datolyát legtöbbször az elegáns süteményekhez használok. Jó alapanyagokból készítem a süteményeket a vendégeknek  – fogalmazott Szendrei Edit. 

A cukrász kiemelte, hogy termékei túlnyomó részt mandulalisztből készülnek, nemcsak az édes finomságok, hanem a sós teasütemények is.

További programok »

Itthon

Jó reggelt, Csaba! – galéria I.

– Szép napunk van – mondta a képen szereplő zenetanonc péntek reggel, amikor csípett a hideg és simított a nap. De volt itt minden: kutya, csiga és a méltán híres csabai galamb-galeri egyik gyáva példánya.
10:53
FEL