Egyetlen gól döntött

Merkantil Bank Liga NB II: Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC 1-0 (0-0).

A Gyirmót elleni döntetlent követően ezúttal hazai pályán szerepelt a csabai labdarúgócsapat. A harmadik helyezett Viharsarkiak a kilencedik helyen tanyázó Vác együttesét fogadták.

Igen melegben kezdtek hozzá a meccshez a csapatok, az első izgalmas jelenet a vendég kapu előtt adódott az 5. percben. Viczián remekül ment el a jobboldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre az alapvonalig, nem nagyon kísérte azonban társ, Birtalan picit késve érkezett, így nem tudta a kapuba kotorni a labdát. Ekkor még abban bízhatunk, hogy az izgalmas jelenetet követően jön a többi lehetőség, azonban ezek elmaradtak. A 22. percben egy Viczián bedobást követően Szélpál fejesét jegyezhettük fel csupán, 10 m-ről fejelt mellé. Sokáig semmi, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, leginkább a két 16-os között pattogott a labda. A 42. percben aztán a meccsen először Vendég kapuralövést is láthattunk, de középre tartott, így Ribánszki védett. Másodpercekkel a félidő lefúlyását megelőzően eseményt jelentett még Gyurján lövése, de a vendégek portásának ennél a szituációnál is könnyű dolga volt. Az unalmas első félidőben talán ez utóbbi játékos néhány megindulása jelentett üde színfoltot.

0-0-ás állással mehettek a csapatok pihenőre, egyértelműnek tűnt, hogy változtatni kell mindkét edzőnek valamit. Ez meg is történt, a szünetben Nagy Tibor kettőt, míg Bóér Gábor egyet cserélt. Később kiderült, hogy a hazai mester húzása telitalálatnak bizonyult.

A második félidő elején azért valamennyire megélénkült a játék, amit mutatott, hogy mindkét együttes azért eljutott a tizenhatosig, bár a kapusoknak ekkor sem akadt igazán védenivalója. A 60. perc hozott végre aztán egy nagyon szép támadást, Birtalan passzából a végén Viczián 15 m-ről alig lőtt a jobb felső sarok mellé. A félidőben becserélt Urbin mellé a 63. percben Babinyecz és Gránicz érkezett a pàlyára csereként. Utóbbi játékos gyakorlatilag első labdaérintésére gólpasszt adott, mi után egy perccel később remekül húzta meg a jobboldalt, az alapvonal közeléből tökéletesen tálat a középen érkező Urbin elé, aki 8 m-ről nem hibázott. Boér Gábor cseréi tehát abszolút meghálálták a bizalmat. A maradék időben sem forogtak sokszor veszélyben sajnos a kapuk, unalmasan peregtek a percek, a Vác együttese nem tudott a bekapott gólt követően sem megújulni, míg a hazaiak ügyesen tartották a labdát és leginkább arra törekedtek hogy megmaradjon az előny.

Ezzel a minimális egygólos, 1-0-ás győzelmükkel a csabaiak megtartották harmadik helyüket a tabellán.

Megosztás:

Címke: , , ,