Egyéni hiba okozta a Békéscsaba vesztét az Ajka ellen, télen kieső helyen marad

2022. december 4. 17:36 | Hidvégi Dávid

Nehéz helyzetből várta az FC Ajka elleni hazai mérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB 19. fordulójában, hiszen a kieső 19. helyen állt. Bár az első félidőben több nagy helyzetet alakítottak ki a viharsarkiak, végül mégis a vendégek örülhettek köszönhetően egy védelmi hibának.

A lila-fehér mezben pályára lépő Békéscsaba 1912 Előre alakította ki a mérkőzés első kapura veszélyesebb lehetőségét, azonban Yasin Hamed lövését Horváth Dániel hárította. A 20. percben hatalmas ziccer maradt ki: Czékus Ádám indította Kitl Miklós, aki beverekedte magát a tizenhatoson belülre, de hat méterről mellé rúgta a labdát. Az Előre a 25. percben kétszer is közel állt a gólhoz, azonban mindkét próbálkozás kimaradt: előbb Czékus Ádám lőtt kapufát, majd a korábbi ajkai Horváth Péter bombázott kapura, de a labdát a kapus szögletre tolta. A 33. percben ismét Kitl lőtt, Horváth viszont védett. A 36. percben próbálkozott először az Ajka: Czizmadia Zoltánt ugrott ki a védők között, a középpályás Krnács Richárdot ugyan kicselezte, de a kaput már nem találta el. A 40. percben óriási hibát követett el a csabai védelem: Albert István röviden adta haza a labdát a csabai hálóőr irányába, amire Zsolnai Richárd csapott le és gurította el a játékszert Krnács mellett (0-1).

 

A második félidőre elfogyott a csabai lendület

 

A Békéscsaba a második félidőben csupán egyszer próbálkozott kapura lövéssel, azt is szabadrúgásból: a 46. percben Kitl lőtt mellé. A 57. percben Csizmadia fejelt 12 méterről, ezt azonban Krnács védte. A 67. percben a zöld-fehérek eldönthették volna a találkozót, azonban Kovács Nikolasz lövését a csereként beálló Fazekas Lóránt hárította a gólvonalon. Az eredmény már nem változott, az Ajka a győzelmével feljött a tabella 7. helyére, míg Brlázs Gábor csapata maradt a kieső 18. pozícióban. Ha a Békéscsaba az idei utolsó Pécs elleni mérkőzését megnyerné, akkor sem tudna a 18. helynél előrébb lépni a téli szünet előtt.

Galéria

További programok »

FEL