Egy pályán játszottak az amatőr és a szakosztályos tollaslabdások

2017. január 30. 16:31 | Laczkó Viktória

Amatőr és több éve tollaslabdázó versenyzők neveztek arra a tollaslabda-versenyre, amit a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium Tornacsarnokban rendezett meg a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Tollaslabda Szakosztálya. A résztvevők indulhattak egyéniben, vagy párosban, a gyerekeknek pedig külön versenyt hirdettek.

– Tavaly kimaradt ez az esemény, viszont idén az egyesület új fordulatot, lendületet vett és meg tudtuk rendezni a versenyt. A fő cél és motiváló erő az, hogy a játékosaink játéklehetőséghez jussanak, illetve a gyerekek tekintetnében az, hogy élvezzék a játékot és megérezzék ennek az egésznek az ízét, hisz ők csak pár hónapja játsszák versenyszerűen a tollaslabdát – fogalmazott Viczián János, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) szakosztály edzője.

A baráti hangulatú vetélkedőn elsősorban a szakosztály tagjai indultak, köztük vannak, akik több tíz éve foglalkoznak a sportággal, de gyerekek és fiatalok is. 

– A nagy múltú JALTE-nak jelenleg kilenc szakosztálya és négy szakcsoportja van. A klub tagjai nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy utánpótlást biztosítsanak az egyesület tollaslabda szakosztályának - mondta Mitykó László szakosztályvezető. - Jelenleg ötven fő a taglétszámunk. Most azon dolgozunk Viczián Jánossal, hogy elindítsuk az utánpótlás-nevelést, hat és tizenkét éves gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen tollaslabdáznának - hívta fel a figyelmet a szakosztályvezető.

Több, mint harminc játékos vett részt a megmérettetésen. Petrovszi Tamás felnőtt egyéni kategóriában állt a dobogó legfelső fokára.

– Azt gondolom, hogy egyre nagyobb színvonalban játszanak a játékosok, nagyon sok fiatal egyre ügyesebben játszik, úgyhogy kihívás volt a verseny – árulta el kérdésünkre a verenyző. – Azért neveztem a versenyre, mert szerettem volna jól érezni magam. Már nagyon sok sportot kipróbáltam, nekem a tollasdlabda jött be a leginkább, közel húsz éve játszom. Szerintem nagyon jó, hogy elkezdték a verseny szervezését, az utánpótlással remélem nemcsak múltja, hanem jövője is van Békéscsabán a tollaslabdázásnak.

A versenyen elért eredménytől függetlenül mindenkinek járt az elismerés, oklevél és érem formájában.

 

Végeredmény:

Felnőtt egyéni: 1. Petrovszki Tamás, 2. Baranyai János, 3. Hegyi Norbert

Gyermek egyéni (lány): 1. Petykó Réka, 2. Illés Zorka Abigél, 3. Pataj Petra

Gyermek egyéni (fiú): 1. Gulyás Péter, 2. Nagy Barnabás, 3. Rózsa Dániel 

Férfi páros: 1. Sikur Tamás/Petrovszki Tamás, 2. Hegyi István/Hegyi Norbert, 3. Zubor Gergő/Baranyai János

Vegyes páros: 1. Fehér Pálma/Sikur Tamás, 2. Kotroczó Melitta/Balogh Tamás, 3. Petykó Réka/Viczán János

 

FEL