Egy kicsit mind pünkösdi királyok lehetünk: véradásra hív az OVSZ

2024. május 17. 08:27 | behir.hu

A pünkösdi hosszú hétvége előtti véradásra hívja az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) a véradókat és a véradáson eddig csak gondolkodókat.

A hosszú hétvége sokak számára a szórakozásról és a szabadságról szól, ugyanakkor ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek ilyenkor ellátásra van szüksége. Az OVSz, ezért is buzdít mindenkit arra, hogy segítsen és adjon vért, ha teheti, hogy biztonságos szinten lehessen tartani a vérkészletet. Egy egészséges embernek a véradás egy rövid program, ám a betegeknek ez sokat jelent. Egy napra mindenki pünkösdi királlyá válhat azzal, hogy segített embertársain.

Miközben a kórházak és egészségügyi intézmények változatlanul igénylik a vérkészítményeket, az ünnep alatt nem vagy csekély mértékben pótolható a felhasználásra kiadott készlet. Ezért is fontos, hogy aki egészségesnek érzi magát és megfelel a véradás követelményeinek, még pünkösd előtt adjon vért.

Minden véradás számít, hiszen, aki vért ad, akár három életet is megmenthet. Ezzel pedig amellett, hogy segít beteg embertársain, segítséget nyújt az Országos Vérellátó Szolgálatnak, hogy a továbbiakban is biztonságosan el tudja látni a kórházakat és egészségügyi intézményeket vérkészítményekkel.

Véradási helyszínkereső az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon megtalálható, ahol már országszerte lehetőség van időpontfoglalásra is a várakozási idő csökkentése érdekében.

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat

További programok »

FEL