Egy-két napon belül vége a hőhullámnak

2021. július 31. 06:25 | behir.hu

A jelenlegi előrejelzések szerint viszont a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula.

Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a legfrissebb fáklyadiagramon biztosnak tűnik, hogy előbb az északnyugati, majd a jövő hét elején a délkeleti tájakon is "kellemesebb napok sorozata veszi kezdetét".

– Csapadék is érkezik, úgy tűnik, hogy az ország északi felén várható több csapadék, több alkalommal is. Délen a felfrissülés mértéke és a várható csapadék mennyisége is csekélyebb lesz – közölték. Mint írták, több előrejelzési modell szerint a jövő hét végén egy átmeneti, de erős felmelegedés várható. Az akkorra várt légköri helyzet azonban nem kedvez a hosszabb, tartós hőhullám kialakulásának, inkább csak az egy-egy napra visszatérő kánikulának.

A mai nap folyamán az északnyugati és északi megyékben jelentősen mérséklődik, megszűnik a hőség, azonban délkeleten fokozódhat a meleg. Emiatt Csongrád megyére harmadfokú, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ma napközben 26-37 fokig melegszik fel a levegő, északnyugaton várható hűvösebb, délkeleten melegebb.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

További programok »

FEL