Keddtől jön a következő hőhullám

2021. július 4. 06:22 | behir.hu

Keddtől újra brutális melegedés kezdődik, jön az újabb hőhullám.

Ma többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd estefelé délnyugaton határozott felhőzet-növekedés kezdődhet. A Dunától keletre néhol zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Éjszaka délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn hosszabb napos időszakok inkább a Tiszántúlon lehetnek. Utóbbi terület kivételével sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, a legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati felén valószínű. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul, megélénkül, több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21 fok között alakul. A csúcshőmérséklet a tartósan csapadékos nyugati részeken csak 20, 22 fok körül várható, de a Tiszántúlon 28, 31 fokig melegszik fel a levegő.

Keddtől viszont már gyors melegedés kezdődik, jön az újabb hőhullám. A jövő héten, ha csak pár napra is, de ismét beköszönt a kánikula. a hét közepén újra meghaladhatjuk a 35 fokot.

Az Időkép szerint kedden és szerdán az ország nagy részén szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, így 11 és 15 óra között ismét extrém erős fokozatot érhet el az UV-sugárzás. A nagy melegben szerdán a Dunántúlon a megélénkülő délies szél hozhat némi felfrissülést. Csütörtökön egy hidegfront aztán már megközelítheti a nyugati tájakat, itt északira, északnyugatira fordulhat és feltámadhat a szél, illetve késő délutánról, estétől záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

 

Forrás: penzcentrum.hu

FEL