Egy hónap múlva érkezik Budapestre a pápa, elindult a pápai látogatás honlapja

2023. március 27. 17:30 | behir.hu

Alig egy hónap és újra Budapestre érkezik Ferenc pápa; a katolikus egyházfő április 28 és 30-a között látogat a magyar fővárosba. Már elindult a pápai látogatás hivatalos honlapja is, ahol minden fontos információt meg lehet tudni a programokról.

„Ön tervez jönni a Kossuth téri szentmisére?” – ez a kérdés fogadja azokat, akik megnyitják a pápalátogásról szóló honlapot. A szervezők szeretnének tájékozódni arról, hogy várhatóan hányan vesznek majd részt a pápa által celebrált szertartáson. Később regisztrálni is itt, a ferenc2023.hu weboldalon lehet, amelyen már most is elérhető Ferenc pápa részletes budapesti programja, és egy térkép is a kiemelt helyszínekkel.
 
A honlapot minden fülön végigkíséri a pápalátogatás jelmondata: Krisztus a jövőnk. A logó is jól látható, amelyen a főváros jelképe, a Lánchíd is Ferenc pápa gondolatára is utal, amely szerint: a keresztények sajátos feladata hidakká válni a világban.
 
Magyarország lesz az első, ahova kétszer is ellátogat a katolikus egyházfő. 2021-ben ugyanis, az Eucharisztikus Kongresszuson a Hősök terén tartott szentmisét. A mostani látogatáson Ferenc pápa találkozik majd egyházi és állami vezetőkkel, fiatalokkal és rászorulókkal is. A 3 napos program zárása lesz a vasárnapi, Kossuth téri szabadtéri mise.
 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Kultúra

Felállították a Watteraui kaput a Gabonamúzeumban

Újabb munkaszakaszába érkezett a Békéscsabán zajló nemzetközi fafaragó tábor.  A Békés Megyei Népművészeti Egyesület alkotó táborában ezen a héten egy Watteraui kaput újítottak fel, amelyet az alkotók csütörtökön a Gabonamúzeumban lévő kapusoron helyeztek el.
2024. július 19. 18:09
FEL